Logo maasenwaalkanter.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Excursie naar eendenkooi Batenburg

woensdag 15 mei 14:00 uur

Foto:

Batenburg - Boswachters van Geldersch landschap Kasteelen nemen woensdag 15 mei belangstellenden mee voor een bezoek aan de Batenburgse eendenkooi. .Zij nemen de deelnemers mee rond de kooiplas en vertellen over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan.

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Een eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ruim honderd geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één werkende vangpijp. De eendenkooi in Batenburg is nog volledig bedrijfsklaar en in originele staat.

Start om 14.00 uur aan het begin van de toegangsweg naar de eendenkooi (Bergharense straat in Batenburg). Parkeren langs de Bergharense straat. Duur: circa 2 uur. Deelname: 7,50 euro, 4 t/m 12 jaar 5,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap Kasteelen 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel. 06-19717255.


deel deze activiteit

Locatie

toegangsweg naar eendenkooi
Batenburg
Bergharense straat 11
6634ke


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.