Logo maasenwaalkanter.nl
  • Alles
  • (1)
    Theater
  • (2)
    Evenement
  • (3)
    Muziek

De Batenburgse Dag

zondag 28 juli 10:00 t/m 17:00 uur

eigen foto

Zondag 28 juli is het historische centrum van Batenburg dé plek om effe lekker enkele uurtjes van huis of de camping te zijn. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd voor een ieder die niet in verre oorden vertoeft en toch wat ontspanning zoekt. De smalle straatjes en de kasteelruïne zijn van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur even niet de gebruikelijke oase van rust maar één bruisend stuk vermaak.

Naast een markt met circa 150 kramen is er afleiding door rondtrekkend straattheater, het dweilorkest Mag geen naam hebben, de zangkoren Zang en Vriendschap en De Waredo's , volksdansgroep Emilia, de coverband Bassta en uit de regio orkest Jersey en duo Sonata. Om al deze muzikale klanken te kunnen "verwerken" zijn verspreid over de markt meerdere terrassen ingericht. Oude tractoren, auto's, brommers en ambachten alsook roofvogels en uilen zullen te bewonderen zijn. De beide St. Victorkerken, RK en NH, én de (standaard)molen zijn ook open. Voor de kleintjes zijn er een draaimolen, springkussens, schminken, Bert's (inter)nationaal bekende kinderboerderij én de bungyjump. We hebben weerman Piet Paulusma geraadpleegd en als hij gelijk krijgt gaat u genieten van een mooie dag! U betaalt voor dit alles slechts € 3,- entree p.p. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de kas van de penningmeesters van de plaatselijke voetbal-, tennis- en carnavalsvereniging. Kinderen tot 12 jaar mogen zoals altijd gratis naar binnen én gratis gebruik maken van alle attracties.

Er is in Batenburg géén pinautomaat om geld op te nemen. Bezoekers die met de auto naar Batenburg komen kunnen gratis parkeren in een weiland aan de rand van het dorp. Van daaruit rijden golfkarretjes om diegene die wat minder goed ter been zijn naar het marktterrein te brengen. Komt u vanuit Brabant naar de Batenburgse Dag dan is de Maas oversteken met het pontje de beste manier. Van 09.00 uur tot 19.00 uur kunt u tegen betaling te voet of met uw fiets naar de overkant. Auto's en andere vervoermiddelen blijven aan de Brabantse kant. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gijs van Gent, tel: 06-25038765 of kijk op www.batenburgsedag.nl


deel deze activiteit

Locatie

centrum Batenburg
Batenburg