Logo maasenwaalkanter.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement
  • (2)
    Muziek

Jazz & Wine Wijchen in wereldse sferen

zondag 25 augustus 12:00 t/m 17:00 uur

Wijndivas

Muziek, omlijst door een keur aan wijn- en spijsproeverijen. Dat is de insteek van de zesde editie van Jazz & Wine Wijchen op zondag 25 augustus.

Een inmiddels traditionele afsluiting van het vakantieseizoen. In zes jaar tijd heeft Jazz & Wine Wijchen zich ontpopt tot een bekend evenement waarin muziek en wijn de rode draad vormen. Dit jaar zijn er veel nieuwe bands gecontracteerd en kun je er proeven van wijn en spijs uit diverse landen. Slenterend langs de winkels, die op deze dag geopend zijn, kun je zomaar een swingende loopband tegen het lijf lopen. Op weg naar een van de vele terrassen die het dorp rijk is, proef je her en der een wijntje, aangeboden door de winkeliers. Bij alle horecagelegenheden is livemuziek te beluisteren en ook op culinair gebied staat er het een en ander op stapel.

Zoals vanouds kun je op dezelfde dag de Kunstmarkt achter Kasteel Wijchen bezoeken. Het muzikale aanbod van de zesde editie van Jazz & Wine Wijchen is zeer gevarieerd en toegankelijk, zodat ook de niet doorgewinterde jazzfan aan zijn trekken komt. Er zijn veel nieuwe gezichten, zoals loopband Kornuit B.V., een gezellig clubje muzikanten uit Veghel met een breed repertoire van Elvis tot André Hazes. Ook op de Markt zijn twee bands te zien die Jazz & Wine nog niet eerder aandeden. Moonglow brengt het terraspubliek bij Zaal4 en Brownies & Downies in beweging met authentieke jazzklanken gemixt met eigentijdse beats. Djezpes hult Het Wapen Van Wijchen in een jazzy sfeer. Traditionele jazz die oude tijden doet herleven. Ondertussen zet de K-Street Jazzband het 'Horecastraatje' op stelten. De jonge muzikanten brengen pure jazz in de sfeer van New Orleans. Oude bekenden zijn er ook, zoals de OhnO! Jazzband, een loopband die zich al bij eerdere edities heeft laten zien. De muzikanten staan garant voor een meeslepend spektakel waarin diverse jazzstijlen de revue passeren. Thuis bij Fien biedt als vanouds een podium aan de Wijchense band De Kamergenoten. Swingen op bekende nummers, van pop tot rock & roll. Ook bij de Kromme Elleboog kom je een bekende tegen: zangeres Suzanne Menheere met haar Vintage Vocal Act. En overal mag gedanst worden. Graag zelfs. De leden van Lindy What? uit Nijmegen geven alvast een voorzetje met de Afro-Amerikaanse dansstijl lindy hop. Bij Impulse Dance Studio kun je op deze dag verschillende workshops volgen. Jazz overstijgt alle landsgrenzen, maar dat geldt eveneens voor wijn en spijs. Langs de wijnproefroute en bij de afzonderlijke wijnproeverijen maak je kennis met wijnen uit vele landen. De Wijndivas geven verschillende masterclasses 'Wijnreizen' waarin ze meeslepende verhalen over wijnproducenten en hun wijnen vertellen. Italië, Armenië en Portugal staan in de spotlights bij De Wijnerij en bij Het Wapen van Wijchen kun je de Commandaria uit Cyprus proeven. IJscafé Hart van Wijchen zet twee soorten wijnijs op de kaart en bij Document 12 zijn er masterclasses 'Kwaliteitsthee' te volgen. Hoop Keukengemak organiseert een Italiëmarkt en bij Kaatje Jans smikkel je van mediterrane lekkernijen. Susy's Kitchen doet Wijchen aan met Antilliaanse hapjes en drankjes en in de Marktpromenade maak je een wereldreis met culinaire workshops en proeverijen voor jong en oud. Jazzkoor Lazy Sunday zorgt er voor de muzikale noot. Kortom: veel verschillende muziekstijlen binnen het brede jazzspectrum, maar soms ook helemaal daarbuiten. Omlijst door wijn- en spijsproeverijen.


deel deze activiteit

Locatie

centrum Wijchen
Wijchen
Markt
6602am


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.