Logo maasenwaalkanter.nl


Alphen organiseert Kinderpark

Alphen – Van 21 tot en met 24 augustus wordt in Alphen het Kinderpark georganiseerd. Het thema van dit jaar is 'in de dierentuin'. Bijna honderd kinderen zullen enkele dagen vermaakt worden met timmeren, speurtochten en spellen doen.

De zomervakantie is bijna ten einde. Voor velen beginnen de voorbereidingen op het nieuwe school jaar. Maar voordat het zover is, worden nog in diverse plaatsten kindervakantieweken georganiseerd. Speciaal voor alle basisschoolleerlingen uit Alphen is een programma vol met bouwen, knutselen en spellen samengesteld door stichting Kinderpark.

Sinds 2013 is Broeders betrokken bij dit dorpsevenement, en samen met Jolanda van Eerd, Miranda van Schijndel, Maurice Daniels en Rob van Boekel is hij actief bij Kinderpark, 'Ik vind dat iedere dorpeling betrokken moet zijn bij zijn dorp en daarin iets moet of kan betekenen, daarom doe ik dit vrijwilligerswerk in mijn vakantie'.

Gezien Alphen maar een klein dorp is, zijn de opgegeven 100 kinderen, bijna alle kinderen van onze basisschool. Dit is een resultaat waar wij als vrijwilliger super trots op zijn. Helaas willen deze 100 kinderen wil niet zeggen dat we ook 100 vrijwilligers hebben, omdat natuurlijk ook kinderen uit hetzelfde gezin komen. Dit maakt het moeilijk om genoeg vrijwilligers te vinden.

Dit jaar hebben we geprobeerd om dit op te lossen door op de 1e"timmerdag" de opa's, buurmannen, kennissen van de kinderen erbij te betrekken. Zij komen dan helpen met de bouw van onze dierentuin, hier hebben we veel positieve reacties op gehad.

Ook de groep kinderen van 13jr tot 18jr proberen we erbij te betrekken, we noemen dit onze werkgroep. Ze zijn te oud om mee te doen, maar te jong als begeleider. Uit deze werkgroep vloeien mensen die ons helpen met het klaarzetten van alle activiteiten en spellen, en sommige helpen ze de volwassen begeleiders. Allerhandjes die ons heel erg helpen dit te doen slagen, als er kinderen zijn kunnen ze zich altijd aanmelden.

We moeten vaak bij dezelfde mensen aankloppen voor hulp en daarover voel je jezelf belastend. Wij denken dat er op het gebied van samenwerking tussen verschillende 'kindervakantieweken' en de gemeente beslist nog winst te halen is. We maken nu allemaal kosten voor vaak de zelfde activiteiten en posten zoals bijvoorbeeld 'afval'.

Het programma van dit jaar is als volgt. Maandag staat in teken van het bouwen van de dierentuin. Met acht groepen van 12 kinderen zal er gebouwd worden aan het thema. Op dinsdag wordt het programma gesplitst. In de ochtend is er voor onderbouw een programma en in de middag is er een aangepast 'bovenbouw'-programma. Woensdag wordt het een intensieve dag met sport en spel voor alle groepen en donderdag wordt er na het middagprogramma, een afsluiting verzorgd door de kinder zelf.

Kinderpark wil graag alle betrokken dorpsgenoten alvast ontzettend bedanken voor hun inzet!

*Foto: 2016, Kristel Derks,

Reageer als eerste
Meer berichten