Veertig jaar tafeltennis in Winssen
Logo maasenwaalkanter.nl


Veertig jaar tafeltennis in Winssen

Tafeltennisvereniging WTC uit Winssen bestaat 40 jaar. Twee leden zijn al veertig jaar lid van de club: Ton Claessen en Jan van Os.

WINSSEN - Claessen is mede-oprichter van de tafeltennisclub en was jarenlang voorzitter. Op 11 juni 1976 was de oprichtingsvergadering in de kantine van voetbalvereniging Roda'28, daar was Ton Claessen bij. Van Os werd enkele weken nar de oprichting lid van WTC en heeft inmiddels de 40 jaar ook volgemaakt.

Het veertigjarig bestaan van de club en het jubileum van de twee trouwe spelers was reden genoeg voor een feestje. "We zijn met de hele club, inclusief aanhang, naar het Honigcomplex in Nijmegen geweest voor een hapje en een drankje," vertellen Claessen en Van Os. "De club heeft ons in het zonnetje gezet, we hebben een oorkonde, trofee en een bloemetje ontvangen."

De tafeltennissers komen al bijna hun hele sportieve carrière uit in de Maas en Waalse competitie. Piet Derks vormt samen met Jan van Os en Ton Claessen een team. "We zijn een team van drie opa's en worden nog wel eens het Dreamteam genoemd. In december 2015 zijn we nog kampioen geworden in de 4e klas van de Maas en Waalse Bond."

Van meet af aan is de Winssense tafeltennisclub gevestigd in Ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen. In de zaal kunnen 6 à 7 tafels opgesteld worden. Niet onbelangrijk: De Paulus heeft een gezellige bar, zodat er na en tussen de wedstrijden door, wat gedronken kan worden.

Dat tafeltennis tot op hoge leeftijd beoefend kan worden, heeft de onlangs overleden Geer van Toor uit Beuningen bewezen. Hij heeft tot op de respectabele leeftijd van 94 jaar nog getafeltennist en is uiteindelijk 98 geworden. "Geer was destijds de oudste speler van Maas en Waal en Nederland. Wij zijn voornemens het record van Geert van Toor te overtreffen. We hebben vaak tegen Geer mogen spelen en hopen net zolang te tafeltennissen als hij."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten