Logo maasenwaalkanter.nl


De initiatiefnemers van het Dreumels Food Festival. (Foto: Hanneke Hoefnagel)
De initiatiefnemers van het Dreumels Food Festival. (Foto: Hanneke Hoefnagel)

Volop genieten van lokale gerechtjes

In Dreumel heeft zondag 27 augustus tussen 15.00 en 20.00 uur voor de eerste keer het Dreumels Food Festival plaats. De Dreumelse Ondernemers Vereniging treft de laatste voorbereidingen.

Het Dreumels Food Festival is de opvolger van Smullen op het plein. Jan Bouman, Annemiek Auwens, Nicolette Vos, Ellen Jagtenberg en Petra Smits zijn de initiatiefnemers en vormen een apart comité vanuit de Dreumelse Ondernemers Vereniging. Lokale gerechtjes, heerlijke drankjes, muziek en goed gezelschap op een sfeervol plein zijn de belangrijkste ingrediënten voor dit evenement.

"Plein Ekershof is zondag 27 augustus dé plek in het Land van Maas en Waal om te genieten!", weet Smits: "Het plein wordt omgetoverd tot één groot gezellig terras met bistrosets, statafels, foodtrucks en foodhuisjes. We willen het gevoel van het landleven overbrengen op de bezoekers, waarbij men optimaal kan genieten van heerlijk eten en drinken." Een entertainer zorgt voor vermaak en een DJ zorgt vanuit zijn Kever cabrio voor muziek. Jagtenberg vult aan: "Het zijn allemaal lokale ondernemers die lokale, kleine gerechtjes bereiden zodat bezoekers meerdere gerechtjes kunnen proeven en hun eigen diner kunnen samenstellen."

De hapjes zijn heel divers; van tapas, pasta, Thaise hapjes, vers gerookte paling, ganzenborst, vleesgerechtjes uit de eigen streek tot vis&chips en een dessert van verse fruitsoorten. Het grote aanbod van wereldgerechtjes wordt verkocht voor schappelijke bedragen. Daarnaast is er een wijn- en bierproeverij met verschillende soorten biertjes van de tap. Maar ook een kop koffie bereid door een echte barista met een lekker stuk gebak behoort tot de mogelijkheden.

"Het is belangrijk dat de sfeer op en top is. De aankleding vinden we erg belangrijk. Alles moet landelijk en retro aangekleed zijn. We vinden het stiekem best spannend. We hopen op veel bezoekers die allemaal komen genieten van de sfeer en de heerlijke gerechten en drankjes. Dat zou een mooie start zijn van een jaarlijks terugkerend evenement."

Het Dreumels Food Festival geeft lokale ondernemers de kans om hun producten te promoten. Daarnaast kunnen zij ondernemers het verhaal achter het product en de bereidingswijze vertellen. Het festival is voor mensen uit de hele streek. Smits: "Het heeft plaats in Dreumel maar is voor álle mensen toegankelijk. De toegang is gratis en ook aan de kinderen is gedacht. Als de ouders zitten te genieten van een hapje, kunnen de kinderen broodjes bakken, een educatief spel spelen of geschminkt worden."

Reageer als eerste
Meer berichten