Logo maasenwaalkanter.nl


Nel de Haas tijdens haar afscheidsreceptie. "Nu ik gepensioneerd ben, ga ik wat vrijwilligerswerk doen voor het Sint Elisabeth." (Foto: Anne-Bregtje Schelfhout)
Nel de Haas tijdens haar afscheidsreceptie. "Nu ik gepensioneerd ben, ga ik wat vrijwilligerswerk doen voor het Sint Elisabeth." (Foto: Anne-Bregtje Schelfhout)

'Nellie is een stukje Sint Elisabeth'

Beneden-Leeuwen - Met een ludiek tafereel genoot Nel de Haas begin december van haar afscheidsreceptie in de Plaza van Sint Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Haar vier broers kwamen als schoonmakers ten tonele, het werk dat zij 49 jaar met passie in het Sint Elisabeth verzorgde als medewerker van Breed en werkzaam bij zorggroep Maas & Waal. Nu gaat Nel met pensioen.

"Dat ik het zo lang heb volgehouden, mede dankzij al mijn collega's, daar ben ik het meest trots op. Het leukste was het contact met de bewoners van het Sint Elisabeth en ik heb mijn werk altijd graag gedaan. De receptie kwam als een verrassing voor me en ik wist niet wat ik zag toen mijn broers binnenkwamen. Nu ik gepensioneerd ben, ga ik wat vrijwilligerswerk doen voor het Sint Elisabeth, zoals koffie schenken voor de bewoners en servetten vouwen. Ik ben verder bij een seniorenvereniging gegaan, gezellig een keer in de maand bingoën en ik heb al twee keer een prijs gewonnen. Mijn boodschap voor mijn oud-collega's: bedankt voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaar. Jullie moeten op dezelfde voet doorgaan en blijven lachen. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd", aldus Nel de Haas.

"Nellie de Haas is als zestienjarig meisje in 1968 bij het Sint Elisabeth komen werken, nog aangenomen door de zusters", vertelt Truus de Keijzer, facilitair coördinator. "Ze woont in Beneden-Leeuwen en heeft altijd hier gewerkt in de huishoudelijke dienst. Ook heeft zij alle reorganisaties meegemaakt. Nellie is een betrokken persoon die heel graag omgaat met de bewoners. Omdat zij al zolang hier is, is zij een stukje Sint Elisabeth geworden, en zij ligt goed in de groep. Nel is alleenstaand en heeft altijd voor haar moeder gezorgd. Zij zorgt ook goed voor haarzelf, in de zomer maakt zij leuke reisjes en doet graag mee met de uitjes en feestjes van de personeelsvereniging. Nellie houdt echt van gezelligheid, vandaar dat we dit afscheid voor haar zo hebben geregeld, met een receptie, een bloemetje en een etentje. Wij zijn trots op deze bijzondere kracht. Velen zeggen 49 jaar, dat kan toch niet? Maar het is toch echt waar, 49 jaar."

Jan de Haas, is een van de vier broers: "Van het hele gezin zijn er vier overleden en we zijn nog met vijf over. We zijn trots op onze zus."

Regiomanager Hans van Herwijnen overhandigde Nel het beeldje dat alleen jubilarissen ontvangen die 12,5 jaar in dienst zijn binnen de zorggroep. "Toch maken we graag een uitzondering", zegt Hans van Herwijnen. "Toen Nel namelijk 12,5 jaar voor ons werkte, bestond het beeldje nog niet. Het is geweldig om mee te maken dat iemand 49 jaar in dienst is, dat ben ik niet eerder tegengekomen. Uniek!"

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten