Het nieuwe jaar is zojuist begonnen. Tijd om eens terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018. We spraken Henk Peperkamp, Elly Jansen en Anton Janssen uit Wamel.
Het nieuwe jaar is zojuist begonnen. Tijd om eens terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018. We spraken Henk Peperkamp, Elly Jansen en Anton Janssen uit Wamel.

Wamel 2017: Jaar van Huize Henricus

Wamel - Het nieuwe jaar is zojuist begonnen. Tijd om eens terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018. We spraken Henk Peperkamp, Elly Jansen en Anton Janssen uit Wamel.

Henk Peperkamp, 76 jaar

"Mijn functie binnen Wamel is het onderhouden van het Vrije Tijds Centrum en het aansturen van de vrijwilligers. Dit komt goed overeen met mijn werk van vroeger. Ik begeleidde mensen in hun werk. Stel een ingenieur kwam bij me met een hersenbloeding, hielp ik hem weer een plaats te zoeken in de maatschappij. Sinds 1997 ben ik actief binnen Wamel en gevraagd voor het bestuur van het Vrije Tijds Centrum. Ik woon er schuin tegenover, dus de keuze was snel en makkelijk gemaakt. In 2017 hebben we een overstap gemaakt naar een ander biersoort. Daarmee is er een nieuwe barindeling gekomen en de koeling moest ook vernieuwd worden. Dit alles wordt aangepakt door de vrijwilligers. Zonder hen kunnen we niet. Als we vooruit kijken naar 2018 gaan we als dorpshuis ons sterk maken voor het plein tegenover. Vanaf Huize Henricus tot aan het VTC is plein. We willen eventueel met een terras gaan werken."

Elly Jansen, 64 jaar

"Mijn functie binnen Wamel is het hoofdbeheer van het Vrije Tijds Centrum. En ik kan toch wel zeggen dat 2017 een goed jaar was geweest. We hebben goed gedraaid. Door de drukte hebben we sinds september ook een nieuwe medewerkster erbij. We merken aan alles dat in het afgelopen jaar Huize Henricus dicht is gegaan. Hierdoor is het ook drukker bij ons geworden. Het Koersbal, de kaartclub, Stichting Historisch Wamel en de prikpost zijn bij ons in het gebouw gekomen. Tegenwoordig werken we ook nauw samen met de Driestroom en het RIBW. Als ik persoonlijk kijk naar 2018, wordt het een bijzonder jaar. In mei ben ik 17 jaar in dienst. Ook doen we mee met de dorpshuisverkiezing van het jaar van Omroep Gelderland."

Anton Janssen, 73 jaar

"Ik ben in 2017 gezond gebleven, want dat is het voornaamste. 2017 heeft mij ook veel energie en inspanning gekost. Met Stichting Historisch Wamel moesten we op kort termijn naar een nieuwe locatie gaan zoeken, omdat Huize Henricus dicht ging. Uiteindelijk zijn we de straat over gestoken en mochten we in het VTC komen huizen. Een van de hoogtepunten is de nieuwe website. Daarnaast ben ik actief binnen de damvereniging Slagvaardig. We hopen dat er in 2018 meer mensen lid willen worden. Mijn persoonlijke voornemens zijn: fanatiek blijven sporten. Daarnaast wil ik de Vierdaagse in Nijmegen weer gaan wandelen. Daarvoor zoek ik overigens nog een maatje voor de 30 km. En ik zou graag in Europa willen gaan fietsen en een culturele reis maken."

Lees ook

Meer berichten