Bieb Beneden-Leeuwen gaat weer open

Beneden-Leeuwen - De bibliotheek in multifunctionele accommodatie De Rosmolen in Beneden-Leeuwen is nog tot 8 januari dicht. Reden is dat de vloer in de bieb van een soortgelijke constructie is als de vloer van de in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport die in mei 2017 is ingestort.

De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) heeft extra voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het verplaatsen van tafels, stoelen en kantoorapparatuur, het halveren van het aantal boeken en het verplaatsen van de mobiele boekenkasten. Wanneer de maatregelen zijn uitgevoerd kan de Bibliotheek Rivierenland in MFA De Rosmolen haar deuren weer openen. Er mogen dan maximaal tien bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

De bieb heeft herinrichtingsplan opgesteld om de nog beschikbare boeken goed te kunnen uitlenen. De beheerder verwacht dat er later deze maand technische aanpassingen worden gedaan.

Deze voorzorgsmaatregelen zijn alleen van toepassing op de vloer in bibliotheekruimte. De andere vloeren in MFA De Rosmolen zijn volgens de beheerder van een andere constructie en zijn dus veilig. Alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan zoals gepland.

Op maandag 8 januari gaat de bibliotheek weer open. 

www.bibliotheekrivierenland.nl

Meer berichten