Bas Collignon is de nieuwe directeur van basisschool De Laak. (Foto: Anne-Bregtje Schelfhout)
Bas Collignon is de nieuwe directeur van basisschool De Laak. (Foto: Anne-Bregtje Schelfhout)

'Ik houd wel van een uitdaging'

Wamel - "Er bestaat een 100-dagen-regel binnen het onderwijs, honderd dagen observeren, kijken, meedraaien en een beeld vormen. Dat ga ik gewoon doen begin januari. Behalve als directeur van basisschool De Laak in Wamel, ga ik daar ook als leerkracht van groep 6-7 aan de slag, twee dagen per week. Ik houd wel van een uitdaging."

Bas Collignon (48) is geboren in Zwolle en opgegroeid in Nijmegen. Sinds een jaar of tien woont hij in Wijchen, samenwonend en heeft vier kinderen in de leeftijden van 21, 19, 13 en 12 jaar. De nieuwe schooldirecteur van basisschool De Laak: "Ik houd van sporten, zoals tennis en voetbal, eigenlijk alle sporten vind ik leuk. Ik reis en lees graag in mijn vrije tijd."

"Nadat ik van de pabo afkwam, heb ik eerst gewerkt in de commerciële sector omdat er toen geen onderwijswerk was. Mijn eerste school was De Boskriek in Wijchen, ik heb lesgegeven in de groepen 3 tot en met 8. Daarnaast ben ik zes jaar bovenbouwcoördinator geweest. Drie jaar geleden ben ik overgestapt naar basisschool De Speelhoeve waar ik teamleider en vervangend directeur was. Ook gaf ik een dag les in groep 7."

"Vorig jaar heb ik de huidige directeur voor een langere periode vervangen. Toen ik hieraan mocht proeven, bedacht ik dat ik dit zelfstandig wilde gaan doen, dus mijn eigen school draaien. Ik kreeg de tip dat er een vacature directeur was bij De Laak. Ik had niet gedacht dat het bij mijn eerste sollicitatie gelijk raak zou zijn. Het balletje ging rollen en zo is het De Laak geworden. Ik heb de afgelopen tijd kennisgemaakt met het team van De Laak, een fijne sfeer. Ook heb ik een studiedag van Stichting Leerkracht bijgewoond en tijdens de Directeurenraad ben ik in contact gekomen met de andere directeuren van Stichting SPOM."

"Mijn drijfveer is dat ik altijd graag wil weten wat er speelt, ik ben daarom sterk gericht op de mens. Wat mij boeit, is wat iemand bezighoudt en van daaruit wil ik een band gaan opbouwen met de kinderen, collega's en ouders. In mijn visie heeft samenwerkend leren de voorkeur, dus met en van elkaar leren. Zo kunnen we ze klaarstomen voor de maatschappij. Ik heb nog geen duidelijk beeld van hoe dat nu op De Laak is georganiseerd. Dat wil ik graag ontdekken. De samenwerking met De Kom, speciaal onderwijs in hetzelfde gebouw, hoop ik te continueren, maar wel zo dat De Kom De Kom blijft en De Laak De Laak. Waar we kunnen samenwerken, daar ben ik steeds nieuwsgierig naar. Dat geldt ook voor de inpandige peuterspeelzaal en de andere dorpsschool in Wamel, De Terebint. We moeten het samen voor elkaar boksen in een dorp, dat vind ik een mooie uitdaging. Op 8 januari ga ik starten, ik heb er veel zin in."

Meer berichten