Gezocht: patrijzentellers

Maas en Waal - Voor de regio Land van Maas en Waal en Overbetuwe is Stichting Landschapsbeheer Gelderland op zoek naar patrijzentellers.

"Boerenlandvogels hebben het moeilijk. De patrijs is daar een voorbeeld van. Deze akkervogel zien we steeds minder op de akkers. Gelukkig zijn er initiatieven om patrijzen te helpen, bijvoorbeeld door het aanleggen van kruidenrijke akkerranden. Zo bieden grondeigenaren deze vogels broedgelegenheid, dekking en voedsel. Nu is de vraag, hoe patrijzen daarvan profiteren. Daarom gaan we dit voorjaar de patrijs in het veld monitoren ofwel tellen. Jouw hulp is nodig. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert samen met de agrarische collectieven op donderdag 15 februari een cursus voor vrijwilligers in de regio Land van Maas en Waal en Overbetuwe om te leren patrijzen te tellen", aldus SLG.

De cursus bestaat uit een theorieavond en een praktijkochtend in het veld. Cursusleider is Frank Majoor van Sovon. De theorieavond is op donderdag 15 februari van 20.00 tot 22.00 uur in Vakantieboerderij 't Kuyperke, Liendensedijk 5 in Batenburg. De praktijkochtend is op zaterdag 10 maart van 09.00 tot 12.00 uur.

Meer info en aanmelden via: www.landschapsbeheergelderland.nl

Meer berichten