Logo maasenwaalkanter.nl


Jeugdprins Job d'n Urste en Prins Erik d'n Twidde. (Foto Stan v/d Hurk)
Jeugdprins Job d'n Urste en Prins Erik d'n Twidde. (Foto Stan v/d Hurk)

Prins Erik is eindelijk aan de beurt

Druten  - Jaren bouwde hij al mee aan de prinsenwagen, maar nu mag Erik van Ossenbruggen er eindelijk zelf op staan als prins. "Een droom die uitkomt", zegt de heerser van het Bokkenrijk die met volle teugen gaat genieten van het aankomende carnaval in Druten. En dan vooral van het plezier van anderen.

Erik d'n Twidde werd begin november gekozen als opvolger van Willem Bouwman tijdens de prinsverkiezing van carnavalsvereniging De Blauwe Bok.

De inmiddels 49-jarige uit Druten was als kind al carnavalist. "Ik zat bij een buurtvereniging en bouwde op mijn 18de mee met de carnavalswagens. Voor de gein werd ik gevraagd om als chauffeur een trekker te besturen voor de optocht. Sindsdien ben ik altijd bij het feest betrokken geweest. In 2000 werd ik lid van de Blauwe Bok."

De saamhorigheid binnen de club is hem nog steeds veel waard, ook buiten het carnavalsseizoen om. "We delen alles met elkaar, zowel lief als leed. Eén van onze leden is onlangs overleden door een ongeval en dan vind je veel troost en kracht bij elkaar. Veel mensen vinden het ook prachtig dat ik prins ben. Iedereen noemt me prinske of hoogheid! Van die positieve aandacht krijg ik veel energie."

Erik is dan ook geen onbekende in de omgeving. Hij werkt al twintig jaar bij de vrijwillige brandweer, zijn tweede passie. Maar alle belangstelling wil hij niet te veel naar zijn hoofd laten stijgen de komende dagen."Ik blijf gewoon normaal en gedraag me zoals ik altijd doe. Misschien drink ik wat minder alcohol, want ik moet natuurlijk netjes op de foto staan, haha! De hele vereniging staat nu immers voor mij klaar en regelt van alles. Ik heb een voorbeeldfunctie."

Hij staat er gelukkig niet alleen voor, want zijn broers Henk en Michel staan hem bij als respectievelijk adjudant en Chef de Protocol. Zijn vrouw Anita (inmiddels 17 jaar getrouwd) is hofdame. Dochter Anne koos hij als zijn page.

Het carnavalsprogramma (zie elders in deze krant) wordt puur genieten voor Erik. Vooral van het plezier op de gezichten. "Anderen schik zien hebben, daar krijg ik een warm gevoel van. Als prins krijg ik daar nu nog meer van mee. Mijn boodschap voor alle carnavalsvierders is dan ook: leef en geniet. Denk even niet aan werk, maar ontspan gezellig met je vrienden en een lekker glas bier."

Het meeste kijkt de prins uit naar het uitzicht op de mensenmassa vanuit de prinsenwagen. Hij sleutelde ook dit jaar zelf aan het voertuig, want als timmerman en leidinggevende bij aannemersbedrijf Arts heeft hij zelf de sleutel tot de werkplaats. "Voor mezelf wil ik hem natuurlijk helemaal op en top hebben. Altijd heb ik hem netjes voor een ander geregeld, nu is het eindelijk mijn beurt."

Meer berichten

Shopbox