De eerste vier kandidaten van FD Maasdorpen. (Foto: JVG fotografie)
De eerste vier kandidaten van FD Maasdorpen. (Foto: JVG fotografie)

Kandidaten FD Maasdorpen

Maasdorpen - Op woensdag 21 maart zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. "FD Maasdorpen is dé lokale partij voor de inwoners van Alphen, Altforst, Appeltern en Maasbommel. En dat zie je terug op de kandidatenlijst. Een lijst waar we trots op zijn. Een lijst met 38 mensen met voelsprieten voor wat er leeft in de dorpen", aldus Marieke Witzel, fractievoorzitter FD Maasdorpen.

"Een stem voor onze dorpen. Dat zijn we. En dat vragen we van jou, op 21 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen. Onze mensen zijn diepgeworteld in de dorpen aan de Maaskant. Voor de komende verkiezingen hebben we 38 sterke kandidaten gevonden die staan voor de Maasdorpen. Van vertegenwoordigers uit dorpsplatforms tot het onderwijs en van vrijwilligersorganisaties tot ondernemers."

"Waar politiek helaas nog steeds vaak een mannenbolwerk is, staat FD Maasdorpen al sinds jaar en dag bekend om vrouwen in de top. Ook dit keer staan er drie vrouwen in de top 5 van de lijst. En ze staan niet op de lijst omdát ze vrouw zijn maar omdat we de beste mensen op de juiste plekken willen hebben in het gemeentebestuur."

"De afgelopen periode heeft hebben we ons sterk gemaakt voor de dorpshuizen aan de Maaskant. En met gepaste trots kunnen we melden dat de gemeenteraad eindelijk goedkeuring heeft gegeven aan de plannen voor een multifunctionele accommodatie (MFA) in Alphen en Maasbommel en een Ontmoetings- en Servicepunt in de kern van Appeltern. Maar dat betekent niet dat we klaar zijn. Ook de komende jaren blijven we ons inzetten voor de leefbaarheid in de dorpen aan de Maaskant. Dat kan alleen als we de voorzieningen behouden en mensen de mogelijkheid geven om zoveel mogelijk in de dorpen te blijven wonen."

De top 5 is als volgt. Lijsttrekker tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is Marieke van den Boom-Witzel. Politicologe en een echte allrounder met een speciaal plekje in haar hart voor leefbaarheid en (maatschappelijke) zorg. Ze heeft er al 8 jaar op zitten in de gemeenteraad, waarbij ze de laatste periode fractievoorzitter is geweest voor FD West Maas en Waal. Ze is ook de wethouderskandidaat namens FD Maasdorpen.

Cees Roffelsen uit Appeltern staat op de tweede plaats. Deze recreatie-ondernemer zet al jaren de Maasdorpen landelijk op de kaart als de mooiste plek van Nederland voor een vakantieverblijf.

Nummer drie is Trees Boerakker-Hijmans. Zij heeft de afgelopen twaalf jaar FD Maasdorpen vertegenwoordigd in de gemeenteraad. De Maasbommelse heeft deze rol jarenlang gecombineerd met een baan in de zorg en een jongensgezin. Ze blijft zich inzetten voor de Maaskant.

Op 4 staat Jan van Lent. Jan is sterk geworteld in West Maas en Waal en in het boerenleven. Een aantal jaren geleden heeft hij zijn baan bij de Rabobank opgegeven om het melkvee- en fruitteeltbedrijf van de familie voort te zetten. Daarnaast is hij voorzitter van de West Maas en Waalse afdeling van de ZLTO.

Daniëlle van Elk is een geboren en getogen Maasbommelse die het belangrijk vindt dat haar jonge kinderen kunnen opgroeien aan de Maaskant. Ze werkt als Front Office Manager bij een IT-bedrijf, maar brengt haar vrije tijd graag door op de fietsroutes langs de Maas.

Grote afwezige op de nieuwe verkiezingslijst van FD Maasdorpen is Theo Hol. De oprichter van FD Maasdorpen en grondlegger van FD West Maas en Waal heeft besloten om na de verkiezingen afscheid te nemen van de West Maas en Waalse politiek. "Theo heeft 26 jaar in de gemeenteraad gezeten en is de afgelopen 8 jaar wethouder geweest. Wij bedanken Theo voor zijn jarenlange inzet en wensen hem veel plezier in het leven 'na de politiek'."

Heb je een vraag voor FD Maasdorpen of wil je het standpunt weten over een bepaald thema? Stuur een berichtje via social media of bekijk het verkiezingsprogramma 2018-2022 op de blog.

#mooimaasdorp
• Facebook: FDMaasdorpen
• Twitter: FDMaasdorpen
• Blog: FDMaasdorpen.wordpress.com

Meer berichten