Burgemeester Hans Verheijen (rechts) en CEO DHL Supply Chain Benelux John Scherders ondertekenen het contract voor de kavelverkoop.
Burgemeester Hans Verheijen (rechts) en CEO DHL Supply Chain Benelux John Scherders ondertekenen het contract voor de kavelverkoop.

Nieuwe hal op bedrijvenpark Bijsterhuizen

Wijchen - Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain breidt zijn activiteiten voor de life sciences & healthcare-sector in Wijchen verder uit door de bouw van een nieuw magazijn, naast het magazijn voor Beckman Coulter dat op korte termijn officieel geopend wordt. Beide nieuwbouwprojecten liggen op bedrijvenpark Bijsterhuizen in Wijchen en maken deel uit van de zogeheten DHL Life Sciences & Healthcare Campus.

Woensdag 28 februari ondertekenden burgemeester Hans Verheijen van de gemeente Wijchen en CEO DHL Supply Chain Benelux John Scherders het contract voor de kavelverkoop. Het gaat om een kavel op Bijsterhuizen-zuid met een oppervlakte van 39.622 vierkante meter.
Verheijen: "Het is mooi dat DHL Supply Chain gekozen heeft voor uitbreiding op Bijsterhuizen. Dit geeft aan dat belangrijke logistieke partijen de ligging en de mogelijkheden die ons bedrijvenpark biedt, steeds meer weten te waarderen."

CEO John Scherders: "Logistiek ligt Bijsterhuizen natuurlijk perfect ten opzichte van Duitsland. Verder zijn we erg blij met de constructieve houding van de gemeente Wijchen gedurende dit proces. Bij dit soort ontwikkelingen is er altijd sprake van tijdsdruk. Wij voelden ook op dat punt duidelijk dezelfde sense of urgency. Dat hebben we zeer op prijs gesteld", aldus Scherders.

De nieuwe hal biedt ruimte om verder te kunnen groeien, gaat 22.500 m2 tellen en zal de opslag en wereldwijde distributie verzorgen voor farmaceutische producten die gebruikt worden in de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten, MS en zeldzame ziektes zoals Batten disease. Deze activiteiten vinden nu plaats in een nabijgelegen locatie in Nijmegen die onderdeel van de campus blijft. Alle 300 medewerkers verhuizen mee en op termijn is er een uitbreiding van werkgelegenheid mogelijk voor ruim 30 mensen.

In het nieuw te bouwen magazijn wordt net als in de andere vestigingen van de campus ge-werkt volgens de Good Distribution Practices van de farmaceutische industrie. Deze indu-strienorm houdt onder meer in dat de materialen onder specifieke condities opgeslagen en gecontroleerd worden. Bovendien zijn alle medewerkers getraind in specifiek vastgelegde werkmethodes met veiligheid voor de patiënt en beschikbaarheid van het product als lei-draad. Uniek ook aan deze nieuwe locatie is dat stoffen opgeslagen kunnen worden in verschillende temperatuurzones (-80°C, -40°C, -20°C, 2-8°C, 15-25°C) en het magazijn een gesloten koelketen heeft.
DHL verwacht de nieuwe distributiehal in het najaar van 2018 in gebruik te nemen. De bouw van de hal gaat zo snel mogelijk van start. Het bedrijf verwacht eind maart de eerste paal te kunnen slaan.

Meer berichten

Shopbox