Training voor diabetici

Druten - Mensen hebben baat bij bewegen. Dat geldt zeker ook voor mensen met diabetes. Omdat veel mensen het lastig vinden om in beweging te komen, gaan Drutense zorgverleners de 'Nationale Diabetes Challenge' (NDC)' aan. Gezamenlijk gaan zij Drutenaren met diabetes trainen zodat deze in september kunnen meedoen aan het landelijke wandelevenement.

De NDC is een vierdaags wandelevenement in september, bedoeld om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen met diabetes te verbeteren. Vanaf april worden diabetici wekelijks getraind om mee te doen aan dit loopevenement. De deelnemers hebben de keuze uit vier afstanden: 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ook in Druten wordt getraind. Er loopt telkens een zorgverleners mee, zoals een fysiotherapeut, praktijkondersteuner of een diëtist.

In Druten bestaat het team uit zorgverleners van beide Drutense huisartsenpraktijken (Centrum en Zuid), fysiotherapeuten van Fysiotherapie Maasstaete en De Doorkijk, diëtisten van Dïetist Maas en Waal en Diëtheek en GGD Gelderland-Zuid.

NDC Druten houdt dinsdag 13 maart in D'n Bogerd een informatieavond over de diabetes challenge. Aanvang 19.00 uur. Opgeven via jgoessens@ggdgelderlandzuid.nl.

www.nationalediabeteschallenge.nl/dokterdrutendiabeteschallenge

Meer berichten

Shopbox