Burgemeester Vincent van Neerbos en Addy Meisner. (Foto: Antorita Siegers-Merx)
Burgemeester Vincent van Neerbos en Addy Meisner. (Foto: Antorita Siegers-Merx)

Uniek gemeentewapen van garen

West Maas en Waal - Gemeentewapens, je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. En van allerlei materialen. Zelfs garen!

Een gehaakte deken met het gemeentewapen van West Maas en Waal. Een ware prestatie van Addy Meisner. Deze deken was, samen met nog 79 andere dekens, onlangs te bezichtigen in de Rosmolen. Alle dekens zijn inmiddels opgeslagen in een opslag in Leeuwarden. Daar liggen dekens uit heel Nederland die samen voor een heus wereldrecord moeten gaan zorgen: de grootste gehaakte deken van de wereld. De dekens worden na de recordpoging geschonken aan goede doelen die ze uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. Alle dekens liggen in Leeuwarden. Alle dekens? Nee, de deken met het gemeentewapen is door Addy en Rob Meisner en Antorita Siegers van de Haak-In Haak-Aan Maas&Waal onlangs overhandigd aan burgemeester Vincent van Neerbos. Rob Meisner maakte het frame om de deken te kunnen tentoonstellen. Van Neerbos is 'aangehaakt' bij de actie en had een volle zak garen klaarstaan. De deken is te zien in de hal van het gemeentehuis totdat ook deze deken eind mei voor het wereldrecord naar Leeuwarden gaat. In het gemeentehuis staat een 'Haak Maar Aan tas' waarin bollen garen gedeponeerd kunnen worden.

Iedere dinsdag komen de haaksters in de Rosmolen van 13.00 tot 15.30 uur bij elkaar om te haken. Tot april kunnen lapjes ingeleverd worden (10x10 cm of 20x20 cm) en tot medio mei complete dekens (140x200 cm). Info: 06-22152239 of a.merx@xs4all.nl.

Meer berichten

Shopbox