't Kum Goed poseert eerst voor de foto. Daarna is het tijd om te repeteren voor de meezingmiddag.
't Kum Goed poseert eerst voor de foto. Daarna is het tijd om te repeteren voor de meezingmiddag. (Foto: Jan Hermens)

'Samen zingen doet mensen goed'

Puiflijk - Samen zingen verbindt. Dat voelen de leden van 't Kum Goed Puiflijk elke repetitie opnieuw. Ze houden van muziek en dan vooral van het Nederlandse lied.

Riekie Reijnen, voorzitster en oprichtster van het koor, is trots op 't Kum Goed. Ze vertelt: "Op 1 april 2012 is 't Kum Goed van start gegaan, met vijftien leden. Nu zijn dat er dertig. Een smartlappenkoor zijn we niet, we zingen Nederlandse liederen van toen en nu. Daar zitten smartlappen tussen, maar ook eigentijdse vlotte nummers. Van Frans Bauer bijvoorbeeld."
Thuishaven van 't Kum Goed is Zaal De Linde in Puiflijk. "Daar repeteren we eens per twee weken op vrijdagavond. Dirigente José Smits heeft sinds vorig jaar de muzikale leiding, ze doet het heel goed. Ze leert ons van alles. We repeteren serieus, zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen. Zingen, dat is het mooiste wat er is."

't Kum Goed is een graag geziene gast in zorgcentra, buurthuizen en op festivals. "We bestaan zes jaar. In het begin hebben we de tijd genomen om repertoire op te bouwen. Toen we klaar waren om daarmee naar buiten te treden, zijn we met open armen ontvangen op diverse podia. In zorgcentra bijvoorbeeld, daar zingen we oude liedjes voor de senioren. Zo'n concert is echt een uitje voor de ouderen. We zien hoe ze genieten van muziek uit hun tijd. De reacties zijn hartverwarmend. Iedereen vindt het zo leuk en wil dat we terugkomen. Dat geeft ons veel voldoening. We doen hier en daar mee aan festivals en zingen elk jaar op de Pompoendagen in Puiflijk. Een thuiswedstrijd voor mij."
Sinds 2013 houdt 't Kum Goed Puiflijk jaarlijks een meezingmiddag. "We nodigen een paar gastkoren uit en treden natuurlijk zelf op. Dit jaar zijn de Waredo's uit Dodewaard en De Waalzangers uit Nijmegen present."

De meezingmiddag is op 15 april in Zaal De Linde in Puiflijk. De zaal is open vanaf 12.30 uur, om 13.00 uur zweven de eerste klanken door de ruimte. Entree gratis, de middag duurt tot 17.30 uur. "We hopen dat het gezellig druk wordt. Hoe meer zang, hoe meer vreugd."

Meer berichten