De korfbaldames van het Bergharense Fortuna’74 hadden er vorig jaar veel zin in.
De korfbaldames van het Bergharense Fortuna’74 hadden er vorig jaar veel zin in.

Kermis(feesten) in Bergharen

Bergharen - Bergharen staat van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 mei in het teken van de jaarlijkse kermis. De jeugd kan vanaf zaterdagmiddag terecht bij de kermisattracties. Denk aan touwtjetrekken, bussengooien, schieten, draaimolen en gokautomaten. Het 'bank' draait in de Dorpsstraat rondjes en voor de lekkere trek zijn er oliebollen, snoep, snacks en vis en patat.

De grootste trekpleister is de feesttent op het parkeerterrein van visvijver de Forel. Daar treden landelijk bekende bands op. In het Pinksterweekend kan publiek uit Bergharen en wijde omgeving er terecht van 20.30 tot 01.00 uur om te dansen, te kletsen en iets te drinken. Voor alle dagen zijn toegangskaarten te winnen middels een Facebookactie.

De formatie van Q-Music komt zaterdag 19 mei naar de feesttent om het kermisweekend in te luiden. Het radiostation staat met Q-Music - The Party live met het Foute Uur garant voor een leuke avond. DJ's Hans Koolen en Alfons van Essen draaien 'foute muziek', bekende hits die iedereen stiekem kan meezingen. Het publiek kan via de smartphone 'foute muziek' aanvragen. Vanwege de grote drukte vorig jaar zijn kaarten voor de zaterdagavond verkrijgbaar in de voorverkoop en wel woensdag 16 mei en vrijdag 18 mei van 19.00 tot 21.00 uur in café 't Trefpunt. Let op, bij het betreden van de feesttent kan om legitimatie gevraagd worden.

Eerste Pinksterdag zondag 20 mei speelt de coverband MmoozZ een 'thuiswedstrijd'. De band speelt een breed allround repertoire: de nieuwste Top 40-hits maar ook bekende classics. Pop, rock, soul, dance en Nederlandstalig worden in een perfecte mix geserveerd: alles met een speciaal MmoozZ-sausje. Tijdens deze avond maakt DJ Ronnie zijn opwachting.

Maandagmiddag 21 mei maakt Bergharen en omstreken zich op voor het matinee. (en avond) te worden. In de tent laat DJ Ronnie zich van zijn beste horen, evenals Summerland. Dit orkest heeft inmiddels zijn sporen verdiend en is niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten een begrip in de muziekwereld.

Op dinsdag 22 mei mei wordt de tent weliswaar afgebroken, maar kan men nog altijd terecht aan de Dorpsstraat voor de kermisattracties. De kinderen van de basisschool hebben immers nog 'kermisvakantie'. Alle kinderen die hun kleurplaat eerder al hadden ingeleverd kunnen om 18.30 uur bij de kraam van het touwtje-trekken hun prijsjes komen ophalen. Vanaf 20.00 uur kan er in café 't Trefpunt nog een harinkje worden gehapt en een pilsje gedronken om de kermis van 2018 af te sluiten.
Meer informatie is te vinden op kermisbergharen.nl en via Facebook kermis Bergharen.

Meer berichten