Collecte Oranje Fonds

Maas en Waal - Er wordt van 22 tot en met 26 mei gecollecteerd voor het Oranje Fonds. Onder meer leden van Buurtvereniging De Ganzenkneuters uit Druten en Stichting Vrijetijds Centrum (VTC) uit Wamel gaan met de collectebus langs de deuren. De opbrengst wordt gebruikt voor projecten in Gelderland die bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede bestrijden. De deelnemende organisaties mogen bovendien de helft van de opbrengst zelf houden en besteden aan een eigen doelstelling.

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen volledig besteed aan organisaties en projecten die Nederland socialer maken. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten