Bijeenkomst over storting afval en slib in Vonkerplas

Dreumel - Burgercollectief de Dreumelse Waard vindt dat Staatsbosbeheer veel te ver gaat met het storten van afval en giftig slib in schone natuurplassen zoals de Vonkerplas in Dreumel. Om burgers daarover te informeren, heeft donderdag 17 mei een presentatie plaats in 't Centrum aan de Rooijsestraat 48 in Dreumel. Naast de initiatiefnemers verzorgt ook de naamgever van de Vonkerplas, Piet Vonk, een korte presentatie. "Want in het verleden was het al niet veel beter", aldus de organisatoren Dré van Rossum, Harold Koolhout en Gert-Jan van Engelen. Aanvang 19.30 uur.

"Als het aan Staatsbosbeheer ligt, wordt de Vonkerplas volgestort met 6,6 miljoen ton afval afkomstig uit België en Duitsland. Dit komt bovenop de miljoenen tonnen die reeds in een naburig project in Alphen/Dreumel worden gestort. Voor het Burgercollectief is de maat vol. Wat ons vooral tegen de borst stuit, is de misleidende wijze waarop Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de Provincie het project aan de man brengen. Wij verwachten dat we transparant geïnformeerd worden over dit soort megaprojecten. De goed-nieuwsshow die wij nu voorgeschoteld krijgen, daar wordt niemand wijzer van", aldus het Burgercollectief.

Vertegenwoordigers van politieke partijen actief in Dreumel en Wamel zijn aanwezig om vragen van burgers te beantwoorden. VVD, Sociaal Maas en Waal, FD Wamel en FD Dreumel hebben toegezegd aanwezig te zijn. "We hopen dat ook Staatsbosbeheer, Provincie Gelderland en het waterschap op de uitnodiging ingaan, want dat komt de evenwichtige beeldvorming ten goede", aldus het Burgercollectief.

www.dreumel.burgercollectief.club

Meer berichten