Actief bij de Pax Sportolympiade.
Actief bij de Pax Sportolympiade. (Foto: Actief Maas en Waal)

10e MAS Sportolympiade

Afferden - De kunstgrasvelden van DIO’30 aan de Gelenberg in Afferden zijn donderdag 14 juni het decor voor de MAS Sportolympiade. Zo'n 700 leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal komen dan in actie.

Het is dit jaar de tiende MAS Sportolympiade. Van de in totaal 17 basisscholen doen 15 scholen mee. Twee scholen zijn verhinderd vanwege andere schoolactiviteiten. "Door deze grote deelname is deze tiende editie nu al een groot succes. De basisschoolleerlingen maken kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn en samenwerken belangrijk zijn. Zo'n 30 leerlingen van het PAX steken al hun energie en enthousiasme in het evenement, zowel in de voorbereiding als uitvoering."

Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de MAS Sportolympiade geïnitieerd. Sindsdien wordt het jaarlijks georganiseerd. De leerlingen van het PAX VMBO-T leerjaar 3 helpen in de organisatie in het kader van hun maatschappelijke stage. Deze leerlingen worden begeleid door twee sportdocenten van het PAX.

Meer berichten