Foto:

Massaal protest tegen sluiting kerk Puiflijk

Puiflijk - De Puiflijkse kerk wordt gesloten. Een groep inwoners uit Puiflijk/Druten Zuid riep parochianen en andere belangstellenden op maandag 11 juni bezwaar aan te tekenen tegen 'sluiting en verkoop van de kerk'. "Het was overdonderend."

"Het kerkplein helemaal vol. Tot op de straat stonden de mensen. Allemaal om bezwaar te maken tegen het decreet van de bisschop. En om steun te vinden bij elkaar, om samen het verdriet te delen. Ook vanuit Horssen, Bergharen, Druten, Winssen en andere dorpen van Maas en Waal zijn mensen komen opdagen - als steun en teken van medeleven", aldus de initiatiefnemers. "Vele malen groter dan het aantal aanwezigen was het aantal bezwaarschriften. Al vóórdat de bijeenkomst begon, waren er al zo'n 40 stuks ingeleverd. Bovendien brachten veel mensen naast hun eigen bezwaarschrift ook dat van hun buurman, buurvrouw, opa, oma mee. En dan te bedenken dat veel mensen al veel eerder hebben afgehaakt: het haalt toch allemaal niets meer uit…. Op zich wel begrijpelijk dat men zo denkt, ook nu weer. Maandag 11 juni is de bezwaartermijn pas ingegaan, en toch is de kerk al leeggehaald. Ook de verkoopakte wordt al getekend, nog voordat de bezwaartermijn is verstreken, laat staan de bezwaren serieus zijn afgewogen….. De actiegroep is blij met al die steun. Dank!"


Bezwaren kunnen nog t/m zondag bij één van de leden van de actiegroep in de bus worden gedaan. Desgewenst wordt het bezwaarschrift bij u thuis opgehaald. In de week van 18 juni worden alle bezwaarschriften naar Den Bosch gebracht.

Contactpersonen:
• Bert Beuving, Heufke 4, Druten - tel.nr.: (0487) 51 35 07
• Hans Eijgenraam, Middelveld 152, Druten - tel.nr.: (0487) 51 52 52
• Thijs van den Hark, Heufke 5, Druten - tel.nr.: 0487) 51 58 62
• Jan Reijnen, Meerstraat 2, Puiflijk - tel.nr.: (0487) 51 34 21

https://johannespuiflijk.wordpress.com/

(Foto's Actiegroep Bezwaar Decreet Puiflijk)

Meer berichten