Foto:

Ruïnetheater Batenburg speelt 'Oud goud'

Batenburg - De toneelgroep Ruïnetheater Batenburg speelt op de Molendijk in Batenburg het stuk 'Oud goud'.

Het stuk wordt gespeeld in het buitentheater, de ruïne van Batenburg. "Het stuk is vrolijk, soms sensationeel met onverwachte wendingen, maar ook boeiend en inhoudelijk prikkelend. Daaraan draagt ook de mooist denkbare locatie bij: de Ruïne van Batenburg. Die ruïne in het oude havenstadje Batenburg aan de Maas biedt een sprookjesachtige sfeer", aldus de organisatie.

'Oud goud' speelt zich af in een tehuis voor ouderen of, zoals de nieuwe directeur het noemt, een BVP (Bejaarden Verzamel Plaats). Met deze weinig vleiende benaming is zijn rol wel duidelijk. Zijn tegenhanger is verzorgende Jolieke die betrokken en warmhartig met haar mensen omgaat. Het leidt tot een voorstelling waarin het alledaagse doorspekt wordt met heimwee naar toen, jalouzie, verdriet en vooral humor. "Een uitdagende voorstelling met veel herkenning."

Speeldata: 22, 23, 29 en 30 juni om 20.00 uur en 24 juni en 1 juli om 14.30 uur. Kaarten kosten 15,00 euro, t/m 12 jaar 3,00 euro. Verkoop via www.ruinetheaterbatenburg.nl.

Meer berichten