Logo maasenwaalkanter.nl

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2018

Maas en Waal - Zaterdag 23 juni gaan 140 kinderen van 10.00 tot 12.30 uur de sportieve strijd aan met elkaar tijdens de schoolzwemkampioenschappen. Kinderen uit de groepen 4 t/m 6 van 16 verschillende basisscholen verschijnen in openluchtzwembad De Zeven Morgen aan de Nieuwstraat 12 in Dreumel aan de start. Zij proberen de 'Meester van Teeffelen-bokaal' binnen te slepen. De kinderen zwemmen individueel meerdere baantjes die meetellen voor de wedstrijd. Vervolgens eindigen de kinderen met een ludieke estafette.

Toen ZV De Gelenberg in Druten in 2011 ondersteuning zocht bij Actief Maas en Waal voor de organisatie van schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Druten was dit direct een succes. Na twee succesvolle jaren werd het in 2013 tijd om de kampioenschappen in een ander jasje te gieten. Het zwembad in Druten bleek te klein voor het aantal deelnemers en er moest gezocht worden naar een ander alternatief. De zoektocht kwam snel uit bij openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel. Zo zijn in 2013 de Maas en Waalse schoolzwemkampioenschappen ontstaan. De eerste editie werd direct een succes met ongeveer 100 jonge zwemmertjes. De jaren daarna steeg het aantal zwemmers naar tussen de 125 en 180 deelnemers.

Alle deelnemers krijgen van ZV De Gelenberg de gelegenheid om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen. De jonge zwemmers kunnen onder begeleiding wennen en kennismaken met de zwemsport en zwemvereniging De Gelenberg. Ongeveer 120 kinderen maken gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging.

De deelnemende scholen zijn: uit de gemeente Druten: IKC De Appelhof, De Octopus, 't Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, 't Klòsterhûfke en De St.Victorschool. Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Terebint, De Laak, De Mariaschool, St.Lambertusschool, De Mariënhof, De Tweestroom, De Leeuwenkuil en De Wijzer. (Gravin van Rechterenschool).

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten