Weekendje weg met Adrie's Dijkenloop Gehandicapten

Maas en Waal - Sinds de oprichting van Stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten vond onlangs voor de 19e keer het weekendje weg plaats met en voor jongeren met een beperking uit de regio Maas en Waal.

In 2000 inspireerden Sander en Erik (twee rolstoelgebonden supporters van Leones C) elftalleider Adrie Kooijmans om deel te nemen aan de marathon in de eerste Maas&Waalse Dijkenloop. Met deze sportieve prestatie verzamelde hij sponsorgelden om de doelgroep tastbaar te verrassen. Met het succes van het eerste jaar kon de klas van Erik en Sander van VSO Werkenrode naar Euro Disney. In de loop van de jaren liep de jaarlijkse sponsoropbrengst op tot zo'n 12.500 euro en werden een paascruise, een paracruise en de wekelijkse sportinstuif aan de activiteiten toegevoegd.

En niet te vergeten het uitstapje. Dit jaar ging het weekendje weg naar Beetsterzwaag. "We zijn de laatste jaren met betrekking tot toegankelijkheid, hulpmiddelen en kosten uiterst tevreden over de Ronald McDonald's Groepsaccommodaties. We hebben tot dusver steeds gekozen te rouleren tussen Beetsterzwaag en Valkenburg. Onze keus voor dit jaar was de geschikte en betaalbare accommodatie De Ronald McDonald De Hoeve in Beetsterzwaag. De capaciteit van De Hoeve is 32 plaatsen en was al snel volgeboekt", aldus de organisatie.

Met 18 deelnemers (vips genoemd), begeleiding en organisatie (samen een groep van 34 personen) ging men op pad. Op het programma stonden onder meer een snackbuffet, een karaoke-avond, ludieke behendigheidsspellen, BBQ, theateravond rond het thema Circus met medewerking van het Theaterduo Moniek & Edgar en bingo. Bij thuiskomst volgde een feestelijke afsluiting in 't Huukske. Tijdens het weekend hadden de vips in groepsverband een eindpresentatie ingestudeerd die tijdens de afsluiting werd gepresenteerd. DJ Maarten&Bart zorgden voor de muzikale invulling.

Jubileumjaar

Het jaar 2019 is een jubileumjaar want dan wordt het 4e lustrum gevierd. Boegbeeld Adrie gaat met z'n inspiratie-maten Sander en Erik met deelname aan de Maas&Waalse Dijkenloop weer zoveel mogelijk geld inzamelen. "Speciaal in het kader van het vierde lustrumjaar rekenen we weer op u en hopen dat u met uw ondersteuning laat zien dat u de actie een warm hart toedraagt."

www.adriedijkenloopgehandicapten.nl en www.facebook.com/AdriesDijkenloopGehandicapten

Meer berichten