Logo maasenwaalkanter.nl


Foto Berco Buter
Foto Berco Buter

Wiellawaai/Dag van Leeuwen: 'Top weekend'

Beneden-Leeuwen - Zeer voldaan kunnen we met een grote glimlach terugkijken op drie fantastische dagen en op een heel geslaagde 22e editie van Dag van Leeuwen/Wiellawaai. Wat heeft iedereen genoten! Het weekend is een groot succes geworden mede dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers, de hulp van sponsoren en velen die Stichting Dag van Leeuwen een warm hart toedragen", aldus de organisatie.

Het begon op Crazy Friday. "De vele bezoekers genoten van de optredens van WC Experience en de te gekke Beatcrooks. Vanaf de aftrap van VJ Mellow Mels tot aan de laatste klanken van de muziek van Mental Theo gingen de voeten van de vloer en stonden zij te springen en te hakken."

Op zaterdagmiddag was er weer een Kindermiddag georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door de Waal Autogroep. "De kinderen konden hossen en springen op de muziek van DJ Mike en genoten van het optreden van Mylène en Rosanne. Er werden leuke optredens gegeven door dansschool Just Dance en de kleintjes keerden moe maar voldaan huiswaarts".

"De zaterdagavond was een fantastische avond. De sfeer was geweldig. DJ Mike opende deze avond en This is Beethoven wist de uitverkochte tent super goed te vermaken. John de Bever zorgde met zijn alom bekende hit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' dat iedereen al in de stemming was voor het optreden van Frans Bauer, waarvoor de fans al heel vroeg voor de poorten stonden. Het optreden van Frans Bauer was grandioos en hij wist ervoor te zorgen dat het publiek helemaal uit zijn dak ging. Hij maakte er één groot feest van."

Zondag stond in het teken van het Lauws Mertje, welke gratis toegankelijk was voor iedereen. "Ondanks het warme weer kwamen er vele duizenden bezoekers naar Beneden-Leeuwen en genoten zij later van de zon en van deze familiedag. Het Lauws Mertje was heel leuk opgezet en de vele kramen en activiteiten tijdens de route zorgden ervoor dat er voor iedereen wat te doen was. Ook door de vrolijke noten van de dweilorkesten was er een en al gezelligheid. De kleintjes konden zich vermaken op ‘de Wiel’, waar ze konden genieten van de springkussens en kinderspelen."

De Maas en Waalse Buikschuifkampioenschappen was weer een van de grootste publiekstrekkers. "In totaal hadden zich 15 teams ingeschreven. Voor het eerst deed er ook de voorzitter van Stichting Dag van Leeuwen, Rob Reuvers mee, in een poging de snelste tijd neer te zetten. Maar wederom wist Hennes de Kok met 3.31 voor het derde jaar achter elkaar de felbegeerde titel te behalen."

Met de zon hoog aan de hemel werd de middag afgesloten op 'de Wiel' ."Hier konden de vele bezoekers genieten van DJ Mike, de band Slamm en John West, want ook zij zorgden met hun geweldige optredens, voor de nodige sfeer en gezelligheid."

"Stichting Dag van Leeuwen bedankt hierbij de sponsoren, medewerkers, betrokkenen en niet te vergeten alle bezoekers voor het mede mogelijk maken van dit geweldig mooie weekend. Op naar de 23e editie 5, 6 en 7 juli 2019."

(Foto's Berco Buter)

Meer berichten