Onder de deelnemers de eigen Looband (foto) en Looband Junior.
Onder de deelnemers de eigen Looband (foto) en Looband Junior. (Foto: )

Tuinconcert Loofields 2018

Wamel - Voor de tweede keer heeft in de tuin van Gerard Looman in Wamel het muziekevenement Loofields plaats. "Het belooft zondag 8 juli een laagdrempelig en gezellige middag te worden." Alle talenten komen uit de omgeving van het land van Maas en Waal.

Een paar dagen voor het muziekevenement wordt de tuin van Looman nog netjes bijgewerkt: "Het gaat om de muziek, maar het oog wil ook wat." Zondag 8 juli Loofields editie twee. Looman: "De naam komt duidelijk van mij af. Ik heet Looman en het gebeurt allemaal bij mij in de tuin. Die combinatie is echt wel uniek."

'In harmonie'

Naast Looman zitten Maarten Verbeek, Karel Kalkers, Lambert Walraven en Piet van Ballegooij in het bestuur. Niemand heeft een vaste functie maar alles wordt samen georganiseerd.

Verbeek: "We hebben geen specifieke taken maar vullen elkaar goed op. Het is net zoals in een muziekband. Door 'de harmonie' van ons allen komt er iets moois naar buiten. En dat is precies wat we willen uitstralen bij Loofields. We hebben nooit de intentie gehad om het elk jaar te organiseren. Het moet aantrekkelijk blijven voor het publiek én voor de artiest."

Opstapje

Een middagprogramma 'met muziek van de wieg tot het graf'. Dat is het centrale thema. Looman: "We bieden talent een podium met professioneel apparatuur en een geluidsman. Op deze manier kunnen we net even wat meer bieden voor een opstapje naar de grotere muziekwereld. Sommige talenten zijn jongeren maar we hebben ook talenten die nog na hun vijftigste graag op het podium willen staan. We merken dat er in Maas en Waal veel muzikaal talent is en wij vinden dat zij een kans verdienen."

Weer bij elkaar

Verbeek vult aan: 'Het maakt niet uit hoe groot de groep is. Solisten, bands, koren of een mengeling daarvan, ze zijn allemaal welkom. Zo doet er bijvoorbeeld een band mee genaamd Fairy-Tale. In de jaren 80 gingen zij alle zalen en discotheken af. De band is tien jaar geleden gestopt maar voor Loofields komen zij weer samen en pakken ze de draad weer op. Dat is echt heel erg leuk."

Looman en Verbeek zijn het beide eens over deze muzikale middag: "Het is erg laagdrempelig en er heerst een typisch muzikantensfeertje. Muziek voor de mensen is als licht voor de planten. Muziek geeft saamhorigheid, plezier, verwerkt het verdriet en geeft balans voor de geest. Hoe meer talenten, hoe meer we kunnen genieten van de muziek. Het voelt als een reünie maar dan van iets wat totaal niet heeft bestaan. En dat is het mooie aan zo'n middag."

LooFields, Koningstraat Wamel. Aanvang 14.00 uur, entree 7,50 euro.

www.loofields.nl

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Meer berichten