Van links naar rechts Gerard Vissers (25 jaar lid), Ben Kolvenbach (12,5 jaar), Piet Hermans (12,5 jaar), Fengery de Jong-Gerding (12,5 jaar), Wim Arts (25 jaar), Frans Wouters (12,5 jaar), Jan Vissers (50 jaar) en Antoon Hol (12,5 jaar). (Foto Wim van den Hoff)
Van links naar rechts Gerard Vissers (25 jaar lid), Ben Kolvenbach (12,5 jaar), Piet Hermans (12,5 jaar), Fengery de Jong-Gerding (12,5 jaar), Wim Arts (25 jaar), Frans Wouters (12,5 jaar), Jan Vissers (50 jaar) en Antoon Hol (12,5 jaar). (Foto Wim van den Hoff)

Orpheus huldigt jubilarissen

Druten - De Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus uit Druten heeft maandag 9 juli acht van haar ongeveer 75 leden in het zonnetje gezet. Dit ging gepaard met toespraken, zang en cadeautjes.

Jan Vissers (50 jaar lid)

Jan zingt de baspartij, komt uit een familie die van zingen houdt en zingt vaak solo. Zijn vrouw zingt ook in het koor. Bij zijn 40-jarig jubileum ontving hij de gouden Orpheus-speld. Ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum werd daaraan een diamantje toegevoegd. Dat werd opgespeld door zijn kleindochter. Jan heeft een lange staat van dienst op het gebied van muziek en organisatie. Hij was 12 jaar bestuurslid van Orpheus. In zijn bestuursperiode werd in 1999 het 150-jarig bestaan van Orpheus gevierd. Hij is al jaren lid van de Muziekcommissie en houdt consciëntieus het archief op orde.

Behalve bij Orpheus zingt Jan al 25 jaar in een kerkkoor in de gemeente Druten, waarvan eerst 10 jaar in Afferden en nu 15 jaar in de HH. Ewaldenkerk in Druten. In het najaar wordt hij tijdens het Caeciliafeest gehuldigd. Ook zingt hij al 10 jaar bij het Molenkwintet uit Druten. Hij is verder 20 jaar geleden begonnen met zingen bij het Kasteelhofkoor. Eénmaal per maand is er een muziekmiddag waarbij oude Nederlandstalige liedjes gezongen worden. Jan verzorgt dan het programma, leidt het optreden in goede banen en zingt mee.

Gerard Vissers en Wim Arts (beiden 25 jaar lid)

Gerard en Wim ontvingen de zilveren Orpheus-speld. Samen zongen ze al in het kerkkoor van Deest en samen zijn ze bij Orpheus komen zingen. Het repertoire van Orpheus, de samenstelling maar vooral het derde deel sprak en spreekt de heren aan.

Wim heeft een tenorstem en begon in 1979 met zingen bij het kerkkoor in Deest. Dat deed hij bijna 40 jaar Gerard, broer van Jan, zingt de baspartij bij Orpheus en zingt mee met rouw- en trouwdiensten in Druten en omstreken. Hij was 25 jaar lid van het kerkkoor in Deest, waarvoor hij ook gehuldigd is. Na sluiting van die kerk is hij twee jaar geleden in de HH. Ewaldenkerk in Druten gaan zingen.

Fengery de Jong-Gerding, Piet Hermans, Antoon Hol, Ben Kolvenbach en Frans Wouters (12,5 jaar lid)

Fengery de Jong-Gerding is sopraan. Met een onderbreking van ongeveer één jaar is zij nu 12,5 jaar lid van Orpheus. Zij heeft twee jaar in de muziekcommissie van Orpheus haar steentje bijgedragen. In haar vorige woonplaats Leusden heeft ze ook 12,5 jaar bij een gemengd koor gezongen. Tevens zong ze vaak mee met een projectkoor.

Piet Hermans was in de periode 2008-2014 gedurende vier jaar eerste penningmeester en daarna nog twee jaar tweede penningmeester. Naast de zorg voor een juist beheer en registratie van de contributie wist hij subsidies en bijdragen te verkrijgen voor onder meer de aanschaf van koorkleding, een nieuwe piano en de viering van het 160-jarig jubileumfeest van het koor (in 2009). Hij zorgde ervoor dat de financiële administratie gedigitaliseerd werd. Als gewoon lid pluist hij nog steeds de jaarrekening uit. Piet zingt de baspartij bij Orpheus en het Kioskkoor uit Bergharen.

Antoon Hol is na zijn pensionering bij Orpheus komen zingen. Hij zingt bij de bassen als bariton. Hij verzorgt de bloemversieringen bij de concerten. Ook zorgt hij ervoor dat iedere week alle stoelen geplaatst worden.

Ben Kolvenbach is ongeveer 10 jaar bestuurslid van Orpheus. Hij zingt de baspartij en is ook aangesloten bij de Lads uit Beneden-Leeuwen, een groep zangers die vooral Ierse liederen zingt.

Frans Wouters is bas. Jarenlang heeft hij de oudste alt elke maandag opgehaald en thuisgebracht. Hij heeft ongeveer 10 jaar de partituren voor de koorleden aangepast. Samen met erelid Wim van den Hoff heeft Frans het archief muziekstukken gedigitaliseerd.

Meer berichten