Vincent de Jong, actief recreant, geniet van de sfeer in zijn club. (Foto Hanneke Hoefnagel)
Vincent de Jong, actief recreant, geniet van de sfeer in zijn club. (Foto Hanneke Hoefnagel) (Foto: Hanneke Hoefnagel)

Tennissers staan hun mannetje

Door Hanneke Hoefnagel

Beneden Leeuwen - Tennisvereniging Lewabo viert in 2018 een groot jubileum vanwege het 50- jarig bestaan. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Enkele jaren geleden is er een nieuwe aanpak toegepast omtrent de trainingen bij tennisvereniging Lewabo. En sindsdien wordt de vereniging in dezelfde adem genoemd met Bastio Baselaar, Duno en Top Papendrecht. Vooral de mannen kunnen zich meten met de Nederlandse top en kwamen maar vier punten tekort voor de landstitel in de eredivisie. Een prestatie van grote hoogte.

Oprichting
50 jaar geleden, op 22 augustus 1968, werd onder andere door Bert van Maren de tennisvereniging opgericht. Startende in de sporthal, heeft Bert veel voor de club betekend.
Vincent de Jong, actief recreant, is enthousiast over zijn club: "De sfeer binnen Lewabo is fantastisch. Heel gemoedelijk en iedereen is vriendelijk. Zelf speel ik competitie op recreatief niveau. Het liefst speel ik dubbel. Als er wedstrijden op televisie zijn, ben ik razend enthousiast. Naast live beeld, houd ik de app er naast om niets te hoeven missen."

Programma
Tussen 22 augustus en 26 augustus staan er veel activiteiten op het programma om het jubileum groots te vieren.
De Jong: "Voor de festiviteiten hebben we een speciale commissie in het leven geroepen. Iedereen neemt één dag voor zijn rekening en vult deze zo gezellig en sfeervol in. De activiteit 'husselen' komt vaak terug. Niet alleen onder de leeftijdsgenoten. We hebben ook een moment dat alles door elkaar heen is gezet. Zo kan een beginneling spelen tegen een prof. Je zult zien dat je daar een leuk effect van krijgt."
Ook komt technisch directeur KNLTB, Jacco Elting, spreken tijdens de eerste avond van het jubileum. Later die week wordt er aan elke doelgroep gedacht: "We hebben een speciale 'ouderen ochtend' georganiseerd. Tijdens deze ochtend kunnen de mensen genieten van live muziek en een drankje. 's Avonds zal Jochem van Gelder de Gooise Bingo organiseren. Grote prijzen, zoals een rondvaart per helikopter door Maas en Waal, een dagje cabrio rijden of een levenslang lidmaatschap, zijn te winnen tijdens deze bingoavond."

Het jubileum staat in teken van het 50- jarig bestaan met een blik op de toekomst.
De Jong: "Sinds de nieuwe aanpak van onze trainer Bjorn Graven, is het niveau enorm gestegen bij de vereniging. Onze club heeft een grote jeugdafdeling, die zich ook nog eens kan blijven ontwikkelen binnen Lewabo. Op deze manier merken we dat er weinig leegloop is bij de jeugdafdeling. Volgend jaar hopen we dat het eerste zich weer kan blijven meten met het Nederlands topniveau. En wie weet zit er voor hen nog wel meer in op internationaal niveau. Maar dat is pas volgend jaar. Eerst het jubileum, want dat wordt feest!"

www.lewabo.nl

Meer berichten