Jazz & Wine Wijchen viert jubileum met bekende en nieuwe gezichten. (foto Pr)
Jazz & Wine Wijchen viert jubileum met bekende en nieuwe gezichten. (foto Pr) (Foto: )

Swingen met jazz en wijn

Wijchen - De vijfde editie van Jazz & Wine schudt het centrum van Wijchen op met swingende concerten, wijnproeverijen en masterclasses over wijn.

Jazz & Wine Wijchen blikt zondag 26 augustus terug op het roemruchte jazzverleden van het dorp. Ooit kende Wijchen een driedaags jazzfestival met grote namen, zoals Pim Jacobs en Rita Reys en de Dutch Swing College band. De Junior Dixieland Society ging er regelmatig los op het podium. De jonge honden van toen blaffen nog steeds muzikaal en komen nog één keer bij elkaar tijdens dit eerste lustrum. Ze delen het podium met BigBand Wijchen die de jazzmuziek in al zijn variëteiten ten gehore brengt, met zang van Geertje van Woerden.

Maar er is natuurlijk meer ... diverse formaties verzorgen swingende optredens. Zoals de Lindy Hop dancers van dansschool JazzOut Nijmegen. Zij geven een demonstratie én workshop. Lindy Hop is een afro-Amerikaans dansstijl waarin diverse stijlen, zoals jazzdance, charleston en tapdansen, zijn samengesmolten. Ze worden begeleid door de vierkoppige formatie Lollo Meier, die zich eveneens voor het eerst op Jazz & Wine laat zien. Opzwepende zigeunermuziek geïnspireerd op de muziek van de legendarische gipsy jazzgitarist Django Reinhardt.

Door het hele centrum loopt de wijnproefroute. In de passage kun je wijncocktails proeven en mogen kinderen een alcoholvrije cocktail maken. Bierliefhebbers komen aan hun trekken op de Sterreboschweg, op die dag omgedoopt tot de Bierstraat. Loopband Dixieland Crackerjacks zorgt er voor het muzikale vertier.

De negen leden van Jazzkoor Lazy Sunday spelen Duke Ellington, Johny Mercer en George Gerswin in de promenade. Bij Meneer Smit kun je genieten van Twan Kersten, de Wijchense Johnny Cash. De Kamergenoten zetten Thuis bij Fien op zijn kop. Luister bij Mark's naar oorspronkelijke jazzmuziek van de formatie Willy Vetsap. En sla ook de Kromme Elleboog niet over met zangeres Suzanne Menheere en haar Vintage Vocal Act.

Een dag om te luisteren, te proeven en te kijken. En te dansen, voor wie dat wil. Door het gehele centrum loopt de wijnproefroute. Er zijn tevens verschillende uitgebreide wijnproeverijen en masterclasses over wijn te volgen. Zondag 26 augustus van 13.00-17.00 uur, centrum Wijchen. Toegang: gratis (voor enkele activiteiten wordt een bijdrage gevraagd), www.jazzwine.nl.

Meer berichten