Foto: Cilla Schot

Recreatieplassen weer schoon

Appeltern - De provincie Gelderland heeft de waarschuwingen voor blauwalgen in de recreatieplassen De Maaslanden, De Maasterp en het Groene Eiland allen in Appeltern (gemeente West Maas en Waal) ingetrokken.

Uit recente metingen door Waterschap Rivierenland blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater en de eerder aanwezige drijflagen zijn verdwenen. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De waarschuwingen voor blauwalgen waren op 30 juli 2018 ingesteld omdat er drijflagen van blauwalgen waren aangetroffen en uit metingen van Rijkswaterstaat bleek dat er te hoge concentraties potentieel toxische blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl, teletekstpagina Omroep Gelderland (pagina 390 en verder).

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl

Meer berichten