Fietstocht van Hernen naar Batenburg en Bergharen

Hernen - Samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op de fiets. Dat kan vrijdag 17 augustus tijdens een fietstocht van Hernen naar Batenburg en Bergharen.

De fietstocht start op de parkeerplaats van kasteel Hernen. De boswachter neemt de groep via een afwisselend landschap mee naar vogelparadijs 'de Liendense Waard' en de Batenburgse molen. In het historische stadje Batenburg worden de overblijfselen van kasteel Batenburg bezocht. Over dijken en via rustige wegen gaat de tocht verder via Horssen naar Bergharen. Even de benen strekken en van het zadel af want daar wordt een (korte) wandeling over de rivierduinen gemaakt. Binnendoor gaat de fietstocht terug naar kasteel Hernen. Deelnemers dienen zelf een fiets en ook lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start om 10.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Hernen aan de Dorpsstraat 40 in Hernen. Duur: circa 6 uur, afstand zo'n 45 km. Deelname: 9,00 euro, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 4,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Nadere informatie: Anton van der Velde, tel. 06-16651048.

Meer berichten