Je lichaam testen en gaan tot het gaatje, dat kan bij Storm Outdoor.
Je lichaam testen en gaan tot het gaatje, dat kan bij Storm Outdoor. (Foto: )

Open Dag Storm Outdoor

Deest - Kennismaken met de sport Bootcamp. Dat kan zaterdag 8 september tijdens de open dag van Storm Outdoor in Deest. Boy Litjes: "Door het ervaren en beleven wil ik mensen enthousiast maken voor deze bijzondere sport." Of, zoals het op de eigen website staat vermeld: 'Pijn is tijdelijk, overwinning is voor altijd'.

Burpees, lunges, kettle bell trainingen, slam ball en back poule. Deze termen klinken de fanatieke bootcampers bekend in de oren. De termen komen uit het leger. "Drillen en korte explosieve oefeningen. Een uur lang alles geven."

Boy Litjes startte 1 januari 2017 zijn eigen bootcamp trainingen. "Storm Outdoor in Deest is 'the place to be' als het gaat om fanatiek sporten op een survivalbaan. Bij boerderij 't Uiversnest aan De Uivermeertjes trainen wekelijks tientallen mensen om fit te zijn en conditie op te bouwen."

Naast de Outdoor vereniging is er sinds kort ook een bootcamp training opgezet. Litjes: "Vorig jaar januari zijn we gestart met een maandje proefdraaien. Eens kijken of er wel mensen interesse hadden in deze vorm van sporten. Het werd druk bezocht en dat smaakte natuurlijk naar meer. Er werden vaste trainingsuren in het rooster gepland. En sindsdien is het een succes." Het parcours is officieel gekeurd door de Survivalbond Nederland.

Veel dorpen en wijken kennen zo z'n eigen clubje of groepje. Maar Storm Outdoor biedt net iets extra. Litjes: "Tijdens onze training starten we altijd met een warming-up, vervolgens zijn er grondoefeningen waarmee het hele lichaam aan de beurt komt. En wat wij extra kunnen bieden zijn de obstakels en de hindernissen. Deze worden tijdens onze trainingen ook zeker ingezet. Je kunt het zien als bootcampen plus. Het is een vrij individuele sport maar je traint wel in groepsverband. Op deze manier is het samen doen en saamhorigheid aantrekkelijk en erg leuk."

Zaterdag 8 september is er een open dag en kunnen belangstellenden vrijblijvend kennismaken met de sport. Na twee trainingsuren worden er oefeningen opgezet. Na 3 uur 'ervaren en beleven' wordt afgesloten 'met een borrel, hapje en gezelligheid'.

Litjes: "We merken dat deze tak van sport erg in trek is. Mensen uit de regio Oss, Den Bosch en natuurlijk Maas en Waal komen naar onze vereniging om een bootcamptraining te volgen. En zeker ook door het extraatje van de obstakels hindernissen en toestellen worden mensen enthousiast. We leren hen de basistechnieken en vaardigheden voor het survivallen. Mochten mensen ambitie hebben voor deze sport, is het een kleine stap om zich aan te sluiten bij de survivals." Na afloop van de open dag krijgt elke deelnemer een goody bag mee met leuke extra's.

Kijk voor meer informatie op de website: www.stormoutdoor.nl

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten