Opening 'Tjill-honk' in Deest

Deest - Het 'Tjill-honk' in dorpshuis 't Trefpunt in Deest is vrijdag 7 september officieel geopend. Onder toeziend oog van 25 kinderen opende wethouder Sjef van Elk samen met Jenna Alewijn (leerling groep 8 van basisschool 't Klosterhufke) de deur van het Tjill-honk (in Deest is het niet chillen maar tjillen).

De ingang van het Tjill-honk bevindt zich aan de achterzijde van 't Trefpunt tegenover de ingang van de kerk. Het honk is een initiatief van het nieuwe beheerdersechtpaar. "Dorpshuis 't Trefpunt wordt vooral veel gebruikt door leden van de Bond van Ouderen. Deze hebben de hele week een vol programma. Het werd tijd dat er ook een ruimte voor de jeugd gecreëerd wordt", aldus de beheerders. "De jeugd in Deest is de laatste jaren tekort gedaan. Zij verdienen ook een eigen plek in het dorpshuis. Het 'honk' is spontaan ontstaan toen we bezig waren om de laatste verbouwingsklusjes af te werken. De ruimte die vroeger dienst deed als grimehok kon wel een likje verf gebruiken. Tijdens de klusmomenten door stelden we de vraag of we niet meer gebruikers van dat hok konden laten genieten. Opeens was het idee van het Tjill-honk geboren. Doordat de ruimte een aparte ingang heeft én een eigen toilet, zijn de gebruikers niet perse afhankelijk van de openingstijden van 't Trefpunt."

Het Tjill-honk is elke vrijdag vanaf 19.00 uur geopend voor de jeugd van 11-12 jaar en vanaf 21.00 uur voor de wat oudere jeugd tot 16 jaar. "Voor de jongeren in de leeftijd van 11 tot 12 jaar zorgen vrijwilligers voor begeleiding en houden tevens toezicht bij de wat oudere jeugd. Die vrijwilligers werken samen met de Jongerenwerker van de gemeente Druten en proberen wekelijks een leuk programma samen te stellen."

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten