Pieter Jouke. (Foto Thierry Schut)
Pieter Jouke. (Foto Thierry Schut) (Foto: Thierry Schut)

Previewavond 't Mozaïek

Wijchen - 't Mozaïek in Wijchen start woensdag 12 september het nieuwe theaterseizoen met een previewavond. Voor 6,00 euro krijgt het publiek vier artiesten te zien uit het nieuwe theaterseizoen. Aanvang 20.15 uur. Kaarten via www.mozaiekwijchen.nl en tel. (024) 645 04 55.

Veelbelovend talent Martijn Kardol won in één jaar twee cabaretfestivals en is met zijn debuutprogramma 'Bang' genomineerd voor Neerlands Hoop, de aanmoedigingsprijs in de cabaretwereld. Pieter Jouke draait daar al wat jaren in mee en schrijft naast zijn eigen cabaretprogramma's teksten voor andere cabaretiers, websites, radio en tv. Deze twee heren gaan laten zien hoe divers cabaret kan zijn. En OldenHermanns werkt daar graag aan mee. Dit jonge duo maakt herkenbare sketches en scènes met een onnavolgbare energie.

Naast al deze cabaretvormen geven ook de zangers van The Wieners acte de présence. Hun stemgeluid en muzikaliteit is bijna niet te onderscheiden van dat van de Everly Brothers waar zij dit theaterseizoen een tribute aan brengen.

Theatercoördinator Nancy van Nuland praat de acts en filmpjes aan elkaar en geeft letterlijk een kijkje achter de schermen. "Letterlijk, omdat er waarschijnlijk geen schermen of theaterdoeken zijn. De trekkenwand, oftewel de hijsinstallatie boven het podium, wordt vernieuwd en de previewavond vindt plaats midden in de werkzaamheden. Zo'n bijzonder decor gaat het publiek zelden meer zien."

In de Huiskamer kan men napraten over de previews en is het Nijmeegs Amusements Orkest aanwezig om info te geven over hun nieuwe muzikale show. Dit orkest, waarin ook Wijchenaren zitten, geeft al jarenlang voorstellingen in het Wijchens theater.

Van Nuland: "Iedereen die op deze avond enthousiast wordt over het mooie theateraanbod kan meteen langs bij Jeanneke Groenen die al vanaf het begin het gezicht van de theaterkassa is. Zij heeft voor deze avond enkele mooie acties, waardoor het extra voordelig wordt om juist op deze avond (extra) theaterkaarten te boeken. Bijvoorbeeld voor de artiest die jij het allerleukst vond!"

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten