Gezocht: helpende handjes voor productie 'Uit de Schaduw van Appeltern...'

Maas en Waal - Stichting Musicalproductie Maas&Waal is bezig met de voorstelling getiteld 'Uit de Schaduw van Appeltern...' "Momenteel zijn we met zeven mensen uit het Land van Maas en Waal bezig om een muziektheaterstuk op de planken te brengen. Het stuk gaat over Joan Derk van der Capellen tot den Pol (rond 1781). De grondlegger van de democratie in Nederland", aldus de stichting die wel wat helpende handjes kan gebruiken.

"Deze bijzondere man van geboorte Tielenaar leefde het grootste gedeelte van zijn leven op het kasteel in Appeltern. Hij heeft nooit de aandacht gekregen die hij verdient. De Oranjes hebben hem uit de geschiedenisboeken verbannen lijkt het. In 1848 heeft Thorbecke met een kleinzoon van Joan Derk het 'pamflet aan het volk van Nederland' verheven tot de grondwet van Nederland. We gaan het stuk opvoeren om Joan Derk de plek in de geschiedenis te geven die hij verdient."

De zeven personen - te weten Monique Leijen, Anke van Luyt, Wim van Leeuwen, André van den Hurk, Carel Boone, Tini Janssen Steenberg en Gerrit Lazet - kunnen heel veel hulp gebruiken. Mensen die toneel willen spelen, die willen zingen, die achter de coulissen willen helpen, decorbouwers, logistiek medewerkers, gastheren/vrouwen en meer. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich tot 15 oktober aanmelden om deel te nemen aan het evenement. Audities (zo spelenderwijs mogelijk) zijn in Appeltern op dinsdag 30 oktober en 6 november. Opgeven via info@moniqueleijen.nl. Geef aan wat ze zou willen doen.

De repetities starten op 11 december. De ene week toneel, de andere week zang/dans. De optredens zijn op 6, 7, 8, 13, 14 en 15 september 2019 bij het kasteel in Appeltern in de open lucht.
 

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten