Jacqueline van Leeuwen toont enkele producten die verkocht worden.
Jacqueline van Leeuwen toont enkele producten die verkocht worden. (Foto: )

SamenLoop voor Hoop

Beneden-Leeuwen - In Beneden-Leeuwen wordt zaterdag 15 en zondag 16 september de SamenLoop voor Hoop gelopen. Het is 24 uur wandelen en geld inzamelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Een familielid, vrienden, buren of kennissen. Of het overkomt jezelf. Iedereen kent wel iemand die strijd tegen kanker of er aan overleden is. Daarom wil Jacqueline van Leeuwen komend weekend meelopen en zoveel mogelijk geld ophalen om de strijd tegen kanker aan te kunnen gaan.

"Alles om kanker terug te dringen en mogelijk te laten verwijderen uit het leven. In mijn eigen familie en vriendenkring hebben verschillende mensen te maken gehad met deze vreselijke ziekte. Mijn schoonvader is overleden aan longkanker en een nichtje van 28 jaar vecht tegen borstkanker. Een vrouw die midden in het leven staat moet niet vechten maar genieten en leven."

De vriendengroep van Van Leeuwen, in leeftijd variërend tussen 20 en 60 jaar, loopt als team mee onder de naam Puur Leefstijl. "Met zeventien mensen wordt er 24 uur gewandeld rondom de Wiel in Beneden-Leeuwen. Sommige mensen lopen een uurtje, andere teamleden lopen vier uur achter elkaar. Allen hebben mensen in hun omgeving die getroffen zijn door de ziekte."

Tijdens de wandelestafette in Beneden-Leeuwen zijn er rond de Wiel verschillende evenementen. Een groot feest met podium, live muziek en bar, een food corner en een 'Kids Place' met activiteiten.

Van Leeuwen heeft met het team een plan gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen. Door het verkopen van krentenbollen, deodorant en tandpasta dragen zij hun steentje bij.

Van Leeuwen: "Niet alleen de reguliere behandelingen, maar ook middelen uit de natuur kunnen veel betekenen voor de gezondheid van mensen. Daaraan zou ook veel meer aandacht besteed mogen worden. Er is nog veel onderzoek nodig en daar is veel geld voor nodig. Daarom roep ik iedereen op om te doneren voor het Kankerfonds tijdens de SamenLoop voor Hoop."
De vriendengroep van Van Leeuwen is enthousiast en staat te popelen om te starten. Het eerste rondje om 12.00 uur is voor de survivals; mensen die strijden tegen de ziekte of mensen die de ziekte hebben overwonnen. Daarna mogen de teams van start gaan en de 24 uur volmaken.

Van Leeuwen: "Ieder loopt naar eigen kunnen en we wisselen elkaar af. Wellicht zal ik die nacht niet veel slapen maar dat geeft niet. Het is voor een goed doel."

Om 23.00 uur is de kaarsenceremonie. "Een ceremonie waarbij we herdenken maar óók het leven vieren. Na afloop van de 24 uur wordt het eindbedrag bekend worden. En weet wel, elke donatie is geweldig. Groot of klein, we zijn altijd blij!"

samenloopvoorhoop.nl

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten