Een impressie van de te bouwen woningen in plan Appelhoek in Alphen.
Een impressie van de te bouwen woningen in plan Appelhoek in Alphen.

Bouwen in Alphen: realisatie Appelhoek

Alphen - Het gaat voortvarend met de uitgifte van de kavels op de woningbouwlocatie Appelhoek in Alphen. "Alle kavels zijn onder optie of verkocht. Dit wil zeggen dat er binnenkort op deze locatie in Alphen in totaal 15 woningen worden gebouwd", meldt de gemeente West Maas en Waal.

Een aantal woningen wordt gebouwd door een bijzondere groep. Zij hebben middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) de handen ineen geslagen en gaan met elkaar zes halfvrijstaande woningen bouwen. "Vermeldenswaard is dat alle kopers jongeren zijn die hun roots hebben liggen in Alphen. De wens van West Maas en Waal om de woningbouw in de Maasdorpen te stimuleren gaat hiermee in vervulling."

Precies een jaar na de eerste contacten met de bouwregisseur van de gemeente worden op vrijdag 14 september de koopovereenkomsten getekend tussen de kopers en de gemeente. "De gemeente waardeert het initiatief van de kopers. Om dit te onderstrepen sluit zij daarom met de vereniging CPO Appelhoek een samenwerkingsovereenkomst af. Omdat de omgevingsvergunning inmiddels is verleend wordt reeds begin oktober gestart met de bouw.
De periode van plannen is afgerond; de schop gaat de grond in."

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten