Voetbaldag voor leerlingen van De Kom

Druten - Tijdens de Nationale Sportweken staat er voor de leerlingen van zmlk De Kom op maandag 24 september voetbal op de kalender. Plaats van handeling is Sportpark De Gelenberg aan Gelenberg 2 in Afferden (voetbalvelden Dio '30) van 09.45 tot 11.50 uur en van 12.15 tot 14.15 uur.

Vanuit Actief Maas en Waal verzorgt De Kom voor bijna 100 leerlingen een kennismakingsdag met voetbal. Zij doen dit samen met vrijwilligers van voetbalvereniging DIO '30 uit Druten, Unitas '28 uit Wamel en SC Woezik uit Wijchen. Dit jaar is er extra hulp van stagiaires vanuit de Pax in Druten.

De combinatiefunctionaris G-sport van Actief Maas en Waal probeert in samenwerking met lokale verenigingen een breed aanbod te stimuleren zodat ook kinderen met een beperking gestimuleerd worden om in hun vrije tijd te gaan sporten en bewegen. Zo kan er worden gekozen voor een teamsport of voor een meer individuele of creatieve wijze van sporten/bewegen. De keuzes zijn: balsport (voetbal), contactsport (judo), individuele expressiesport (dans), recreatieve beweegaanbod (scouting en twee sport- en spel instuiven) en kunnen sporters met een lichamelijke beperking aansluiten bij ASV Vizier.

Voor een overzicht met lokale mogelijkheden voor G-sport: www.actiefmaasenwaal.nl/category/g-sportaanbieders

Meer berichten