Uitgifte dijkhellingen door waterschap

Maas en Waal - Boeren en aannemers kunnen in het rivierengebied in 2019 gras oogsten op maar liefst 675 hectare dijkhellingen. De dijkhellingen worden uitgegeven door Waterschap Rivierenland. Dinsdag 30 oktober geeft het waterschap in Tiel uitleg over de inschrijving.

Langs de grote rivieren en langs de boezems in de Alblasserwaard beheert het waterschap honderden kilometers aan boezemkades en rivierdijken. De dijkhellingen zijn te gebruiken voor het winnen van gras (twee keer maaien en afvoeren) en in beperkte mate voor beweiding door schapen. Agrarisch ondernemers kunnen daarvan gebruik maken middels een overeenkomst met het waterschap voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. In 2019 eindigen veel overeenkomsten tegelijk. Van de Betuwe en het Land van Maas en Waal zijn vrijwel alle dijktrajecten aan de beurt.

Het gaat om in totaal 53 dijktrajecten, verspreid over het hele werkgebied van Waterschap Rivierenland tussen het Pannerdensch Kanaal en Dordrecht. Ze worden op 12, 19, 26 november én op 3 december 2018 uitgegeven. Inschrijven gebeurt digitaal. Bij gelijke inschrijving gaan belastingplichtigen aan Waterschap Rivierenland voor. Bij meerdere geschikte en gelijkwaardige kandidaten beslist het lot.

Op dinsdag 30 oktober is er een inloopbijeenkomst op het hoofdkantoor aan de De Blomboogerd 1 in Tiel, tussen 19.30 en 21.00 uur. Voor routebeschrijving en informatie: www.waterschaprivierenland.nl

Meer berichten