Nieuw fotoboek ode aan Leste Mert

Druten - Al vanaf zijn jonge jaren loopt fotograaf Hans Barten met zijn camera over de Drutense Leste Mert om er fraaie sfeerbeelden te schieten. Dit jaar viert de veemarkt zijn 200e verjaardag. Een moment om bij stil te staan en terug te blikken met een fotoboek waarin de fotograaf een ode brengt aan de rijke historie van deze markt.

"De Leste Mert is een fenomeen waar ook degenen die elders zijn gaan wonen voor terugkomen. Het is één grote reünie. In mijn boek zie je ook hoe de markt de afgelopen decennia is veranderd", aldus Barten. "Van grijze gezichten met petten en peuken die het harde boerenleven weerspiegelen, tot de hedendaagse kleurrijke kermis waarin de tradities van toen nog steeds een rol spelen. De beelden spreken voor zich maar met tekstbijdragen van Jo van Oss en Hannah van Riswijk is het een compleet boek."

Het fotoboek 'Leste Mert' verschijnt zaterdag 20 oktober. Een luxe uitgave, 120 pagina's met ruim honderd sfeerbeelden van deze folkloristische veemarkt. Prijs 39,95 euro. Het boek is zaterdag 20 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur verkrijgbaar in Cultureel centrum D'n Bogerd in Druten. Te bestellen via www.blikopholland.nl.