Jan Reijnen mag zich 'ridder' noemen

Maas en Waal - Jan Reijnen mag zich Ridder in De Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg het lintje zaterdag 20 oktober uitgereikt in Stoomgemaal De Tuut in Appeltern tijdens de afsluiting van het 100-jarig jubileum van het stoomgemaal. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester L. van Riswijk van de gemeente Druten. Reijnen ontving deze onderscheiding omdat hij zich vele jaren inzet voor het beheer, behoud en het promoten van het Maas en Waalse erfgoed en zijn geschiedenis.

Reijnen zet zich al ruim 30 jaar in als bestuurslid van Monumentenstichting Baet en Borgh, in het bijzonder voor Stoomgemaal De Tuut in Appeltern. Dit rijksmonument is onder zijn leiding van een ruïne getransformeerd tot een werkend, museaal stoomgemaal. Ook is Reijnen 19 jaar bestuurslid van de Nederlandse Gemalenstichting. Daarnaast is hij 9 jaar voorzitter van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland geweest en daar nog steeds werkzaam als adviseur van het bestuur.

Voor Erfgoed Gelderland is hij een vraagbaak en heeft meegewerkt aan verschillende projecten. Hij was medeauteur van boeken over de streekgeschiedenis van het Land van Maas en Waal. Bij de werkgroep Maas & Waal CultuurExpress van de Historisch Vereniging Tweestromenland in Wijchen zet hij al 13 jaar zijn kennis en ervaring in op technisch en historisch gebied. Reijnen is ook 28 jaar lid geweest van het kerkbestuur van de RK Kerk H. Johannes de Doper in Puiflijk.