Veilig Sportklimaat bij ISALA '77

Beneden-Leeuwen - Volleybalvereniging ISALA '77 in Beneden-Leeuwen heeft van het Rabobank coöperatiefonds een bijdrage gekregen ter ondersteuning van het initiatief Veilig Sportklimaat - een veilige sportomgeving voor iedereen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering dinsdag 29 oktober onthulden jeugdtrainster Chantal van Wamel en secretaris Jim van Heteren een Veilig Sportklimaat bord met pakkende termen die weergeven hoe de volleybalvereniging het samen veilig en met respect sporten uitdraagt. "Of je nu een spelend lid bent, als scheidsrechter optreedt, langs de lijn een team coacht of gezellig als toeschouwer op de tribune je team aanmoedigt; dit gebeurt bij ISALA '77 altijd veilig en sportief. Ongewenst, intimiderend of grensoverschrijdend gedrag past hier niet bij en dat willen we met dit bord benadrukken", aldus de vereniging.

Het ontwerp van het bord is van coach Angelique en mede tot stand gekomen met inbreng van de vertrouwenspersoon van de vereniging.

Het bord heeft inmiddels een opvallende plaats gekregen in de hal van MFA De Rosmolen, zodat het direct bij binnenkomst zichtbaar is en het sporters en bezoekers herinnert aan het sportklimaat bij ISALA '77. "Om de aandacht voor lange tijd te blijven trekken zullen de posters regelmatig wisselen. Zo willen we benadrukken dat iedereen met respect en vertrouwen optimaal kan genieten van sport en beweging", aldus ISALA '77.