Tentoonstelling 'Overleven in de Winter'

Appeltern - Deze winter staan De Tuinen van Appeltern in het teken van PUUR. Museum Tweestromenland uit Beneden-Leeuwen presenteert deze winter in De Tuinen van Appeltern de tentoonstelling 'Overleven in de winter'. De expositie wordt 10 november officieel geopend. Hoe ging het er vroeger in de winter aan toe in het Land van Maas en Waal? Wat is zwieren en zwaaien? Wat at je in de winter? Wat deed je in de winter? De tentoonstelling bevat vier scenes die het leven in herfst en winter weergeven: oogststijd, de slacht, winterpret in het Land van Maas en Waal en leerlooien in de rustmaand januari. Daarnaast zijn er beeldende objecten, arrangementen en decoraties te zien.

Kinderen kunnen meedoen met een workshop manden maken en samen met een volwassene appelmoes maken. Ook er is een slachtmiddag waarbij je kunt kijken en proeven. Verder op het programma onder meer een wijnproeverij en een workshop chocoladeletters maken. Wanneer de activiteiten plaatsvinden is te vinden op de website www.appeltern.nl/PUUR én www.museumtweestromenland.nl.

PUUR is de winteropenstelling van De Tuinen van Appeltern: een boeiend binnen en buiten programma van november tot en met 6 januari. Dit jaar zijn de Tuinen van Appeltern voor het eerst gedurende het winterseizoen open én vrij toegankelijk. Gedurende de winteropenstelling organiseert De Tuinen verschillende activiteiten voor groot en klein. Er zijn optredens van koren, winterse workshops en tussen 6 december en kerst zijn er lichtjesavonden waar honderden kaarsjes door het park staan.

De toegang tot De Tuinen van Appeltern en de tentoonstelling 'Overleven in de Winter' op de eerste verdieping van het entreegebouw is gratis. De winteropenstelling loopt van 9 november tot en met 6 januari en is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag én beide kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. De tentoonstelling Overleven in de Winter is alleen toegankelijk per trap, het andere deel van het programma is goed toegankelijk.