Het enthousiaste clubje vrijwilligers achter Beleef Wijchen.
Het enthousiaste clubje vrijwilligers achter Beleef Wijchen. (Foto: )

Beleef Wijchen laat het centrum bruisen

Wijchen - Online shoppen is nog steeds flink in opmars dus er is actie nodig om mensen alsnog naar het centrum te trekken. Daar zijn ze zich bij Beleef Wijchen maar al te goed van bewust. "Vandaar dat wij jaarlijks twee spectaculaire evenementen organiseren die het Wijchense centrum weer goed op de kaart zetten", aldus Bas Jansen die de PR verzorgt voor de stichting.

Stichting Beleef Wijchen treedt hiermee in de voetsporen van Wijchen Allround. "Zij organiseerden voorheen regelmatig activiteiten in het centrum van Wijchen", vertelt Bas. "Er was echter behoefte aan verjonging vandaar dat twee lokale onderneemsters werden benaderd met de vraag of zij het stokje wilden overnemen." Zij verzamelden een clubje andere vrijwilligers om zich heen en gezamenlijk besloten ze de naam te veranderen in Stichting Beleef Wijchen. "Een nieuwe naam voor een frisse, nieuwe start."
Ook het eerste evenement uit de koker van Beleef Wijchen moest meteen verfrissend zijn. "Als je iets doet, moet je het ook goed doen en wij wilden meteen onze naam vestigen." Vandaar dat zij halverwege 2017 als eerste evenement Wijchen Sportief organiseerden. "Meteen een daverend succes waar heel wat mensen op af kwamen." Datzelfde geldt ook voor de twee evenementen die dit jaar op het programma stonden: Wijchen zingend de zomer in op 24 juni en het laatste wapenfeit 'Wijchen staat stil' dat 28 oktober plaatsvond. "Vooral dat laatste evenement was echt een enorm succes. De 22 professionele living statues vormden een ware publiekstrekker. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om alles te organiseren, maar daar was het resultaat dan ook naar." Het resultaat was zelfs zo veelbelovend dat 'Wijchen staat stil' ook voor 2019 alweer is vastgelegd. "Tot nu toe hebben we met alle drie onze evenementen telkens ontzettend veel geluk gehad met het weer. Om hiermee nog meer op safe te spelen, vindt het evenement volgend jaar wel een maandje eerder plaats, namelijk op 29 september. Zet die datum dus allemaal vast in je agenda. Bovendien passen we daarmee ook beter in het schema van de levende standbeelden. Uiteindelijk hopen we dat dit uitgroeit tot een professioneel evenement met landelijke bekendheid."
Daarnaast wordt volgend jaar vlak voor de zomer ook weer Wijchen Sportief georganiseerd. "En ook daarvan is het de bedoeling dat het een steeds groter evenement gaat worden waar steeds meer sportverenigingen zich bij aansluiten."
Aan enthousiasme dus geen gebrek bij de negen vrijwilligers van Stichting Beleef Wijchen. "Ons enthousiasme wordt ook zeker gevoed door het enthousiasme van de bezoekers van onze evenementen. Daar doe je het immers voor. Het is telkens weer even puzzelen met subsidie en het sponsorgeld waar we van afhankelijk zijn, maar tot nu toe slagen we er al bijzonder goed in om het centrum van Wijchen weer wat meer te laten bruisen."

(Tekst: Maaike van Helmond)

Meer berichten