Prins Ad dun Urste carnavalsprins Bommeldurp

Maasbommel - Carnavalsvereniging De Bommelaers uit Maasbommel heeft een nieuwe heerser: Prins Ad dun Urste. De prins heet in het dagelijks leven Ad van den Berg (55 jaar) is geboren en getogen in Maasbommel en woont nog steeds in zijn ouderlijk huis aan de Velddijksestraat. Al bijna 30 jaar samen met zijn vrouw Michaëla. Samen zijn ze de ouders van de 22-jarige Menno en 18-jarige Anick. Ad is 29 jaar werkzaam geweest bij SF beton in Appeltern en nu alweer bijna 5 jaar bij Excluton. Hij zet zich ook in voor de vrijwillige brandweer van West Maas en Waal en viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum bij het korps Maasbommel.

Ad is lid van de vriendengroep De Libberties, een club die 40 jaar bestaat en even zovele jaren meedoet aan de Maasbommelse 11-Straotentocht. De club heeft het carnavalsvirus doorgegeven aan hun kinderen die met hun eigen vriendengroep 'Doe mar normaal' deelnemen aan optochten in Maas en Waal.

De Prins wordt geflankeerd door de hofdames Michaëla en Helma. Samen met adjudant Twan Romviel is het team van Prins Ad dun Urste compleet. Zijn leus voor carnaval 2019 luidt: 'Leef, dans, drink en geniet, een laatste ronde kennen wij niet!'

Meer berichten