Antoon Loderus Verdienstelijke Bommelaer 2018

Maasbommel - Antoon Loderus, in Maasbommel ook wel bekend als 'de krantenboer' en 'Antoon van Gijs van Antone' mag zich Verdienstelijk Bommelaer 2018 noemen. De eretitel van carnavalsvereniging De Bommelaers en de Bommelaward worden toegekend aan een persoon of personen 'die zich op een goede en positieve manier verdienstelijk maken voor de Hanzestad Maasbommel'.

"Antoon Loderus is een echte Maasbommelse autochtoon. Een bekende dorpsfiguur die altijd zijn gezicht laat zien op feestjes en partijen. Nooit te beroerd om hand- en spandiensten te verrichten als daarom gevraagd wordt en om gunsten te verlenen aan maatschappelijke organisaties, zoals het rondbrengen van folders voor Maasbommelse verenigingen en de crèche", aldus de carnavalsvereniging. Hij was 35 jaar lid van de vrijwillige brandweer en bleef ook na 2004 vrijwilligerswerk doen op de brandweerkazerne. Verder heeft hij jaren gevoetbald bij voetbalvereniging DBV, is nu donateur van DBV en was als recreant actief voor volleybalvereniging Time Out.

"Antoon heeft in zijn tijd als krantenbezorger van De Gelderlander naar eigen zeggen wel zes Zundapps versleten. Het bezorgen van kranten was eigenlijk een bijbaantje naast zijn beroep als veehouder maar was al gauw niet meer te combineren. Hij moet tussen 1973 en 2003 zo'n 3,1 miljoen Gelderlanders hebben bezorgd en vanaf 1990 tot heden ruim 4 miljoen Waalkanters (nu Maas & Waalkanters), Maas en Walers en andere streekbladen."

Meer berichten