zMW start wervingscampagne 'Geluk brengen'

Maas en Waal - Zorggroep Maas & Waal is voor haar locaties Sint Elisabeth, De Kasteelhof, Klein Waelwick, Alde Steeg en De Hulsen op zoek naar medewerkers Welzijn. Mensen met een warm hart die elke dag een beetje geluk en leefplezier in het leven van bewoners brengen. Om die nieuwe medewerkers te vinden, is gestart met een grootschalige wervingscampagne 'Geluk brengen'.

"Aandacht, persoonlijk contact en gezelligheid. Voor ouderen zit geluk en leefplezier meestal in kleine dingen. Samen een krant lezen, koken of een spelletje doen. Maar vaak hebben zorgmedewerkers weinig tijd voor deze activiteiten. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe groep medewerkers", vertelt Maaike Versteegh, manager Zorg en Welzijn bij zorggroep Maas & Waal. "Deze medewerkers gaan zorgen voor een gemoedelijke sfeer waarbinnen bewoners meer aandacht krijgen en levendigheid ervaren."

Met het aantrekken van de nieuwe medewerkers is een bedrag van ruim één miljoen euro gemoeid. Dat geld komt uit de extra financiële middelen die het Rijk beschikbaar stelt voor de uitvoering van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg - ook wel de 'Hugo Borst-gelden' genoemd. "We zijn ervan overtuigd dat extra aandacht voor welzijn het leven in het verpleeghuis aangenamer maakt."

Er wordt gezocht naar ongeveer twintig medewerkers per locatie. De medewerkers Welzijn worden met name ingezet in de huiskamers van de locaties. Daar begeleiden zij een dagbestedingsprogramma dat is afgestemd op de wensen van bewoners. "Daarnaast is er extra tijd voor persoonlijke aandacht. Dat komt niet alleen bewoners ten goede, ook verwachten we daarmee de werkdruk van zorgmedewerkers te verlichten."

Voor meer informatie kijk op www.zmw.nl/gelukbrengen.

Meer berichten