Foto: Berco Buter

Gezocht: havenmeester

Maasbommel - Watersportcentrum Maasbommel is op zoek naar een nieuwe havenmeester. Ondernemer Adri van Ooijen zoekt een geschikte kandidaat als opvolger van Dries Dobbelstein. "En het mag uiteraard ook een vrouw zijn. Want hoe stoer zou het zijn om een vrouwelijke havenmeester te hebben!"

Na ruim 7 jaar neemt havenmeester Dries Dobbelstein afscheid. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. En ik wil meer tijd doorbrengen met mijn kinderen", motiveert Dobbelstein zijn vertrek als havenmeester.

Elk kind droomt wel eens van een baan als politieagent, brandweer of piloot. Maar hoeveel kinderen dromen van een baan als havenmeester? Watersportcentrum Maasbommel en er naar op zoek.

Droombaan

Van Ooijen: "Doordat Dries ermee stopt, zijn we nu op zoek naar een nieuwe havenmeester. Een baan waar je als kind in eerste instantie niet zo snel aan zal denken en wellicht ook niet snel voor kiest. Het moet op je pad komen maar velen zien dit als een droombaan."

Een havenmeester ziet er op toe dat het in de haven met zo'n 350 boten allemaal goed verloopt. "Mensen vertrouwen hun boot toe aan de havenmeester. En dat is heel wat want veel eigenaren zien hun boot toch als een soort kindje. De havenmeester let dus op jouw kindje."

Maar het werk van havenmeester houdt veel meer in dan boten en booteigenaren in de gaten houden. De havenmeester is dagelijks aanwezig en moet onder meer passanten ontvangen, liggelden innen, de administratie verzorgen en het havenreglement handhaven. Maar ook technische onderhoudswerkzaamheden uitvoeren."

Verantwoordelijkheid

"Je hebt te maken met mensen in hun vrije tijd. Je moet het leuk vinden om het die mensen op en aan het water goed naar hun zin te maken. Je staat ze te woord en helpt hen met raad en daad. Kleine mankementen moet je kunnen oplossen en je geeft ze nuttige tips. Het is een baan met aanzien, je hebt verantwoordelijk en komt in contact met leuke en aardige mensen."

Sinds de vacature kenbaar is geworden, heeft Van Ooijen al met 15 mensen contact gehad. Maar de eigenaar van het Watersportcentrum neemt geen genoegen met de eerste de beste kandidaat.

Van Ooijen: "De nieuwe havenmeester moet goed in het team passen. Ik heb een profiel in gedachten en daar moet hij of zij aan voldoen. En het mag uiteraard ook een vrouw zijn. Want hoe stoer is het om een vrouwelijke havenmeester te hebben! Het allerbelangrijkste is dat hij of zij in het complete plaatje past."

Het liefst ziet Van Ooijen de nieuwe havenmeester al per januari 2019 starten. Voor de nieuwe havenmeester is er zelfs een bedrijfswoning beschikbaar.

Voor meer informatie en vragen, men contact op met Adri van Ooijen via info@wscmaasbommel.nl of bel tel. 06-54727872.

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Meer berichten