Scène uit de voorstelling 'Alle hens aan dek.'
Scène uit de voorstelling 'Alle hens aan dek.' (Foto: Maya van de Pol)

'Alle hens aan dek'

Horssen - Voor een goed bezette zaal werd afgelopen zaterdag en zondag de voorstelling 'Alle hens aan dek' door Toneelgroep Horssen voor het voetlicht gebracht.

Verschillende gasten gingen aan boord van 'The Charming Princess'. Onder hen de zwerver Koos die als verstekeling meeging. Een rol die prachtig werd vertolkt door Werner van de Geijn. Naast deze niet genode gast waren er ook zes gasten die wel beschikten over een boarding ticket. Elke gast had zo zijn/haar reden om mee te gaan met de cruise. Helaas waren de motieven niet allemaal even zuiver. Die van Joep waren helder, althans voor het publiek. Voor Joep zelf was het niet allemaal even helder. De rol die door Henk Brakel met veel verve en zeer uiteenlopende typetjes werd neergezet, zorgde voor de nodige stennis aan boord. Ook de hoogzwangere Surinaamse tante Wonnie, een prachtige vertolking door Renate Krijnen, leidde tot problemen aan boord. Uiteindelijk stal ze de harten van de bemanning én het publiek.

In het eerste bedrijf maken we kennis met alle personages als ze aan boord gaan van het cruiseschip dat hen naar Sint Lucia brengt. In het tweede bedrijf varen ze op volle zee en komen we meer te weten van het reilen en zeilen aan boord. In het derde en laatste bedrijf is de aankomst in Sint Lucia en zien we hoe alles goed afloopt.

De komedie is vrijdag 11 en zaterdag 12 januari nog te zien in dorpshuis De Horst in Horssen. Aanvang 20.00 uur. Kaarten via www.toneelgroephorssen.nl of tel. 0487-794501.

Meer berichten